Jedna rodina: Dva otcové a jeden svérázný děda trochu komplikují život Petře, Kláře a Norice

Jedna rodina: Dva otcové a jeden svérázný děda trochu komplikují život Petře, Kláře a Norice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do velké rodiny patří také poklidný učitel biologie Karel, který opustil Kláru a žije s Petrou. Stará se o dvě vlastní a dvě vyženěné děti. Partnerem Noriky je Filip, bývalý manžel Petry. Toto dění pozoruje Bob, otec Filipa. A je moc rád, že je jen divákem.

Fillip Blažek jako Filip, syn Boba

Filip Blažek přešel plynule z rolí romantických princů do fešáckých otců. V seriálu si prožívá s druhou partnerkou pozdní otcovství. Dělá výškové práce a je fanouškem sportu. Trénuje kluky v parkouru. O střídavé péči má dobré mínění, přesto ale dodává, že to v reálu není asi tak idylické jako v Jedné rodině.

V seriálu je Filip pohodář, kterého nic nevykolejí. S bývalou manželkou Petrou má dobré vztahy a se zájmem pozoruje, jak se s mateřstvím a rodičovstvím sžívá jeho mladá partnerka Norika, pro kterou je v této sféře vše nové.

Filip nechal dům po rozvodu první manželce, protože ho měla od svých rodičů, přestože to byl on, kdo ho zvelebil. S novou partnerkou se odstěhoval do bytu, kde vyrůstal. Mělo to být dočasné, jak slíbil Norice. Ale Filip pochopil, že takové bydlení má své výhody, a on má víc volného času, když nemusí pořád něco řešit v domácnosti. S novým bydlením tak vůbec nespěchá, z čehož Norika moc radost nemá.

Bob (Pavel Zedníček) se novým nájemníkům trochu přizpůsobil, má však výhrady k velkým změnám a k nelibosti Noriky trvá na tom, aby se v kuchyni nic neměnilo. Jde sice z jeho strany o nostalgickou vzpomínku na manželku, ale mladá hospodyně pro to nemá moc pochopení. Bob sice Noriku snese, ale svého syna považuje za hlupáka, který opustil sympatickou a v jeho očích dokonalou Petru jen proto, že mu někde na záletech „ujely nohy“.

Tomáš Jeřábek jako Karel Tejkal

Profesora biologie si zahrál Tomáš Jeřábek, kterému byla role napsána přímo na tělo. Tomáš si o Karlovi myslí, že má mírnou autistickou poruchu a žije si tak trochu ve vlastním světě. Není moc rád, když ho z něj někdo vytrhne a musí řešit rodinné záležitosti.

Karel je spíš intelektuál, a ještě větší výzvou než výchova dětí je pro něj údržba domu a jakékoliv manuální práce.

Je velice obezřetný v chování ke své bývalé ženě Kláře a považuje za malý zázrak, že si vysoudil střídavou péči. Hodně se bojí, že by mohl o tuto vymoženost přijít, a myslí si, že Klára jen vyčkává, až udělá chybu, a poběží k soudu, aby získala výhradní péči.

Co si o střídavé péči myslí Tomáš Jeřábek

„Je to jedna z variant, když dva lidé dojdou k tomu, že spolu zkrátka nemohou žít, a rozvedou se nebo rozejdou. Střídavá péče je pak jednou z možností, jak situaci řešit, myslím tím péči o děti. Já k ní mám vlastně pozitivní vztah. Naštěstí s ní nemám osobní zkušenost, ale myslím si, že zkrátka představuje možnost, jak bezvýchodnou situaci řešit. Samozřejmě, že každému vyhovovat nemusí, ale myslím si, že v dnešní době už je toto řešení celkem běžné a populární,“

uvádí herec.

profesor Karel, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský text