Vojtěch Vodochodský jde z role do role. Nenápadný mladík o sobě dává vědět hlavně v seriálových projektech

Vojtěch Vodochodský jde z role do role. Nenápadný mladík o sobě dává vědět hlavně v seriálových projektech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojtěch Vodochodský toho za 28 let stihl už poměrně hodně. Nešel ve šlépějích svého otce (spolu na úvodní fotce), který si pozornost médií získal především jako vtipálek a kuchař, který si občas zahraje nějakou seriálovou postavičku, ale rovnou se vrhl na herectví.

Velkou šanci dostal poměrně nedávno, když ztvárnil v minisérii Iveta z dílny Davida Ondříčka zpěváka Petra Sepéšiho. V současnosti si zahrál také jednoho z právníků v seriálu režiséra Arichteva O mě se neboj.  

Právě v těchto dnech se divákům představila překvapivě úspěšná minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje, opět v režii Davida Ondříčka. Právě o tomto projektu se dlouho psalo a podle diváckých ohlasů jde o jeden z nejlepších seriálů, který je v nabídce Voyo.

Vojtěch si v seriálu zahrál postavu pohraničáře Vilety a čekala ho jedna z nejobtížnějších scén v celém třídílném projektu.

Vileta je nejlepším přítelem hlavní postavy-Josefa Hasila v podání Oskara Hese. Spolupráce jim šla dobře, protože jsou dobří přátelé i v reálném životě. Jak Vojtěch podotkl, hráli tedy tak trochu sami sebe.

Do močálu se musel potopit Vodochodský sám a nebyla to žádná legrace. Točilo se v opravdovém močálu. Tam, kde by v Hollywoodu pro herce vyrobili bazén s vyhřívanou vodou, tam v Čechách štáb odjede k močálu, navleče herce do neoprenu a vojenského oblečení a strčí ho do močálu! Močál sice nebyl hluboký, ale rozhodně to pro herce nebyl příjemný zážitek. Po ruce byl i kaskadér, kdyby se něco zvrtlo. Vodochodský si tak vyslechl krátké školení, jak se má v neoprenu pohybovat, aby vše vypadalo přirozeně a šup do bahna.

I přes nepříjemný zážitek a poznání drsné historie si lásku k Šumavě uchoval. Rád tam jezdí za přítelem na chalupu. Jak uvedl, bohužel se na Šumavě natáčelo jen pár dnů a rád by se tam vrátil. Nebo že by naznačoval, že bude mít první série pokračování? Podle dobrého ohlasu diváků by to byla rozhodně dobrá zpráva.

Zdroje článku: