Tohle jsou nejoblíbenější filmy všech dob. Ke kterým trhákům se diváci stále rádi vrací

Tohle jsou nejoblíbenější filmy všech dob. Ke kterým trhákům se diváci stále rádi vrací
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Samozřejmě, všichni máme své oblíbence, a naopak i filmy, které nám k srdci moc nepřirostly. Ale které filmy jsou, podle hlasování, ty úplně nejoblíbenější? Podle nás je to přesně tak, jak má být. Pojďme na ně.

3. místo – Zelená míle

Tento dojemný snímek o velkém „hromotlukovi“ jménem John Coffey chytil za srdce snad každého. Příběh plný nespravedlnosti a pohledu na brutalitu vězeňských bachařů jen podtrhuje čistota a dobrosrdečnost Johna, který je neprávem odsouzen za vraždu dvou holčiček, kterým se snažil pomoci. Má totiž dar uzdravovat svými sice obrovskými, ale kouzelnými rukami. Bohužel, spravedlnost v tomto případě nevyhraje a John umírá. Jak si na jeho smrti „smlsnou“ sadističtí bachaři?

2. místo – Forrest Gump

„Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš“ – kdo by neznal tento oblíbený citát, který ve filmu pronáší ústřední postava v podání Toma Hankse? Dojemný příběh poukazuje na to, že i lidé s menším IQ mohou mít plnohodnotný život a prodrat se všemi překážkami. Forrestova životní láska Jane jej provází nejenom v mysli celým filmem. Neskutečně dojemný příběh o tom, jak jeden kluk dokáže změnit všechny zajeté konvence aneb „Pro hlupáka každý hloupý.

1. místo – Vykoupení z věznice Shawshank

Stejně jako v Zelené míli, i v tomto filmu se dostáváme do vězeňského prostředí, kde se setkáváme s vězněm Andym. To je nadějný účetní, který si díky svým znalostem získá nejenom vězeňské dozorce, kterým pomáhá s daněmi, ale také samotného ředitele věznice. Ale to by nebyl Andy, aby při své dobročinnosti nesesumíroval plán, jak utéct, a zároveň dát nepozorovaně vědět i svému vězeňskému kamarádovi Redovi. Setkají se ti dva ještě někdy?