Dnes v Ulici: Lumír a Kateřina vstupují do role andělů strážných a Karla se potácí v labyrintu osamění

Dnes v Ulici: Lumír a Kateřina vstupují do role andělů strážných a Karla se potácí v labyrintu osamění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slovo dalo slovo a o osudu Vilmy Nyklové je rozhodnuto. Už nebude na oddělení následné péče, nýbrž hezky doma u Nyklů. I kdyby to mělo znamenat, že Kateřina s Lumírem dočasně nebudou mít kde složit hlavu. Těžkou hlavu má Karla z Moniky Farské. Vypadá to, že Kryštof zakotvil u své staronové lásky.

Lumír je mužem činu a po ruce má ženu stejného ražení

Když se u Nyklů něco rozhodne, většinou to k realizaci nemá dlouhého trvání. A tak je to i s babi, která odmítla jít do domácí péče, aby nebyla na obtíž. Jenže na oddělení náledné péče jí to vyloženě neprospívá. Nadopovaná prášky na spaní s nimi pomalu už ani nekomunikuje. Lumír dostal strach, že kdyby to trvalo ještě nějakou chvíli, mohlo by se jednat o poslední dny jeho maminky. Proto doma dali hlavy dohromady a vymysleli celý koncept péče. Největší břemeno bude ležet na Lumírovi a Kateřině. Ti se kvůli Nyklové dokonce vzdali své ložnice. Je vidět, že Kateřina je žena velkého formátu. Ve velkých životních rozhodnutích Lumíra podpoří. Tak to má být. Podobně by se zachovala také Světlana.

Nezbývá než doufat, že se dá Vilma zase dohromady 

Ostatně ten, kdo může nést přítomnost babi Nyklové v domácnosti velmi špatně, není Lumír ani Kateřina, nýbrž malý Lexík. Tomu se babička doslova proměnila před očima. Z akční osoby je teď křehká a věčně spící babička, která nemá dostatek sil ani na to, aby se Lexíka zeptala, jak se měl ve škole. Tohle se snad ale brzy změní. Domácí péče, strava a přítomnost nejbližších osob je pro rekonvalescenci to nejlepší.

Karla cítí, že Kryštofa nadobro ztrácí 

A před očima se neztrácí pouze babi Nyklová, nýbrž i Kryštof Mareček. Respektive Karla není slepá, aby neviděla, jak se jí den za dnem více a více vzdaluje. Jakoby už ani neexistovalo nic z toho, čím si prošli. Cožpak po každé nevěře přichází takhle hořký trest? Před domem Moniky Farské vídá Máru čím dál tím častěji. Ten ostatně Moniku nehodlá nijak skrývat a na promítání o Africe hodlá vzít kluky s sebou. Karle tak možná nezbude nic jiného, než se také poohlédnout po někom, s kým by se necítila takhle sama. Vůbec nejhorší na tom je, že si rodinu rozbila svou vlastní vinou. Štěpánek za to vůbec nestál a Mára se v té době velmi snažil, aby jim to klapalo. Se sypáním popela na hlavu je už však nejvyšší čas přestat. Kvůli klukům je zapotřebí jít dál. Co si ale je jistá, že určitě nezvládne, je to, jak si na rodinku s Monikou hodlá hrát také Věrka s Lubošem. 

Stačí závan z minulosti a vše je ztraceno 

A to si Karla ještě nedávno dělala vrásky z atraktivní Sylvy. Když se pak od Vojty dozvěděla, že to mezi nimi skončilo, málem radostí skákala ke stropu. To však ještě nevěděla, že Márova minulost je zpátky a s ní i to hezké, co její teď už bývalý manžel před vztahem s ní zažíval.

Zdroj článku:
  • Autorský text