Ulice: Karla a její oblíbená poloha v kuchyni

Ulice: Karla a její oblíbená poloha v kuchyni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všimli jste si, že nejčastějším místem v bytě, kde se postava Karly Marečkové nachází, je kuchyňská linka? Karla se o ni opírá nebo u ní něco dělá. V poslední době se k lince obrací pokaždé, když ji Věrka otravuje řečmi o Jakubovi. Koulí tam očima a v představách Jakuba cupuje na milion kousků. 

Karla se neustále opírá o kuchyňskou linku 

Nejčastějším místem v bytě Marečků, kde můžete Karlu vidět, není dětský pokojíček, ale kuchyňská linka. Přitom se nedá říct, že by Karla byla natolik zdatnou kuchařkou a vyvařovala u ní ostošest. A možná kdyby vařila, udělala by lépe. Neměla by totiž čas na pletky s Jakubem, které ji možná budou stát manželství. Karla je do svých lží zapletená až po uši.

Možná měla tehdy Hermana poslechnout, když jí radil, aby šla s pravdou ven a Kryštofovi řekla vše dřív, než to za ni udělá Jakub. Jenže ona pořád doufala v to, že se Jakub vzpamatuje a nechá ji a její rodinu na pokoji. Myslela si to i ve chvíli, kdy Věrce nakukávala obří lež o tom, že na chování Jakuba nenese žádnou vinu. To on se do ní zamiloval a ona ho jako spořádaná manželka odmítla... Jó, kdyby tomu tak bylo, nemusela by Karla v nervech mačkat okraj kuchyňské linky. 

Jak tenká je hranice důvěry? To v brzké době Karla zjistí. Bude Mára věřit jí, nebo Jakubovi? U Věrky měla štěstí. Tu ani ve snu nenapadlo, že by s Jakubem Karla něco měla. Přitom celkem nedávno z nevěry obviňovala Hermana. Je proto podivné, že Jakubova blízkost u Karly Věře nevadila.

Jak Karla svou nevěru vysvětlí svým dětem?, zdroj: Tv Nova

Až to praskne, může být Karla u své kuchyňské linky ještě častěji 

Nejspíš by to nebylo ono, kdyby vztah Karly a Jakuba postupem času nevyplaval v Ulici na povrch a nepotopil ty, kteří o něm věděli ještě v době, kdy to bylo aktuální. I když existují možnosti, jak by mohli scenáristé pomoci Karle vybruslit z tak svízelné situace, přece takovou podívanou divákům neupřou.

Diváky bude jistě zajímat, jak se ke lžím Karly postaví Věrka. Co asi udělá Mára? A jak Karla svou nevěru vysvětlí svým dětem? Zejména vnímavého Vojtu bude zajímat, co jeho maminka udělala tak strašného, že s ní zbytek rodiny nemluví. Odhalení nevěry by vydalo na nespočet dalších dílů, tak nelze než doufat, že si to scenáristé nerozmyslí. 

Že jsme škodolibí? Možná! Ale s tím už se bude muset Karla nějak poprat. Ostatně, co si navařila, to si také sní. Mělo jí být už na začátku jasné, že jí tahle habaďůra jen tak neprojde. Naštěstí má Domču a Gábinu. Ti jediní možná budou na její straně. Herman, ačkoliv si o románku Karly myslí své, svou kolegyni také nepotopí. Horší už to bude s Věrkou. Ta Karlu v domácnosti v mnoha věcech zastupovala. Bude dělat totéž, až zjistí, jak nehorázně jí Karla lhala? Bude jí moct opět někdy věřit? 

Zdroj článku:
  • Autorský text