Legendární drama Sedm vzniklo před 25 lety. Co jste o něm nevěděli

Legendární drama Sedm vzniklo před 25 lety. Co jste o něm nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dva policisté se ocitají na stopě velmi důmyslného vraha. Mysteriózní krimi drama, ve kterém si zahráli Brad Pitt, Morgan Freeman a Gwyneth Paltrow, vzniklo před čtvrt stoletím. Co jste o něm dosud nevěděli?

Skutečná sádra

Brad Pitt je ve snímku zachycen se sádrou. Ta je skutečná, protože si během natáčení ruku opravdu poranil.

Ani jedna soška

I když je mysteriózní počin Davida Finchera skvělým tahem na diváka, filmové kritiky příliš nenadchnul. Snad aby se neřeklo, že film s tak kladným diváckým přijetím není vůbec nominován, nakonec se ocitnul alespoň v širší nominaci na Academy Award za střih. Sošku Oscara si ale neodnesl.

Čtěte také: Vesnice: Když si Sigourney Weaver přečetla scénář, dva týdny trpěla nočními můrami

Divácký úspěch

Po čtyři za sebou jdoucí týdny byl film na špičce žebříčku v prodejnosti lístků. Celkový rozpočet pro natočení byl 33 miliónů dolarů. Nakonec film utržil úctyhodných 100 miliónů - a celosvětově snímek tvůrcům vynesl ještě třikrát více. Jedná se o Fincherovo životní dílo.

Čtěte také: Oliver Reed nechal na place doslova svůj život, Gladiátor se mu stal osudným

Titulky naopak?

Na konci filmu jste doslova zaraženi do sedačky. Aby toho nebylo málo, titulky se na vás nevyrolují zezdola nahoru, ale shora dolů. Zvláštní.

Freeman jedničkou

Původně byla role, kterou mistrně zahrál Morgan Freeman, nabídnuta Al Pacinovi. Ten ji ale nepřijal, protože v té době pracoval na jiném snímku. Role Somerseta se tak chopil Freeman.

Čtěte také: Jean Reno: Od prodavače parfémů až po skvělého herce, který se pyšní titulem „Rytíř čestné legie“

Nejlepší detektivní thriller?

Mnozí lidé tento film považují za skutečně nejlepší detektivní thriller, co byl kdy natočen. Kvalitou jej přirovnávají k epickým počinům, jako je Mlčení jehňátek nebo Prokletý ostrov.

Dali to dohromady

Dnes si ze života Brada Pitta pamatujeme možná to, že byl ženatý s Angelinou Jolie. Vztah, který ale vzniknul před 25 lety, byl úplně jiný. Během natáčení se totiž dal dohromady s Gwyneth Paltrow, po čase se dokonce zasnoubili. Místo svatby ale přišel rozchod - a dnes má každý svůj život.

Čtěte také: 14 minut, které udělaly z kuřecího reklamního maskota filmovou hvězdu – veselé herecké začátky Brada Pitta

Brad Pitt kvůli roli v dramatu Sedm dokonce odmítl nabídku na natáčení Apolla 13.