Oliver Reed nechal na place doslova svůj život, Gladiátor se mu stal osudným

Oliver Reed nechal na place doslova svůj život, Gladiátor se mu stal osudným
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Charismatický svalnatec byl většinou obsazován do rolí záporáků, tak si ho ostatně můžeme pamatovat z filmových pláten. Naposledy jsme ho viděli v trochu lepším světle, a to ve snímku Gladiátor, který jej bohužel stál život.

Oliver Reed měl k herectví nakročeno již od malička. Jeho otec byl spisovatel, dědeček byl hercem v divadle, jeho strýc pro změnu seděl na režisérském stolku. Než si ale sám Oliver našel k cestu k prknům, vystřídal různá povolání, dělal třeba vyhazovače v nočním klubu, nebo taxikáře. 

Čtěte také: Tenkrát na západě: Tragická smrt během natáčení s režisérem filmu ani nehnula

Nejvíc ho to ale táhlo k herectví. Postávání u dveří nočního podniku vyměnil za konkurzy pro komparzisty. V 60. letech konečně prorazil a začal točit jeden film za druhým, zprvu šlo především o hororové snímky. Oliver však brzo podleh slávě a tu si začal patřičně užívat. Podle všeho měl problémy s alkoholem, na plac prý chodil opilý a to jej zase trochu zbrzdilo.

Jeho strýc mu ale pomohl postavit se zpátky na nohy a obsadil ho do svého nového muzikálu Oliver, ve kterém dostal Reed hlavní roli lupiče. Bezpochyby jednou z jeho nejslavnějších rolí je Athos, postava jednoho ze Tří Mušketýrů z filmu z roku 1973. Málokdo ale ví, že byl při jedné šermířské scéně vážně zraněn, když jej soupeř bodl do krku. Olivera pak čekala rehabilitace, kvůli které zmeškal například nabídku na účinkování v hororu Čelisti od Stevena Spielberga.

Čtěte také: Při natáčení historického velkofilmu utrpěl hlavní hrdina četná zranění a jeden z herců dokonce zemřel na infarkt

Po jeho zotavení se ale zase naplno vrátil do hereckého života a natočil nespočet dalších celovečerních snímků. V 80. letech ale nejčastěji pracoval pro televizi a natočil několik televizních seriálů, z nichž největší úspěch slavil v roli Kryštofa Kolumba. 

V porovnání s některými jinými hvězdami měl ale Oliver Reed celkem štěstí na lásku. Se svou první ženou byl v manželství 10 let a měli spolu jednu dceru. Poté se oženil se svou druhou ženou, se kterou byl až do konce svého života.

Oliver Reed naposledy vydechl během natáčení historického dramatu Gladiátor. Stalo se tak 2. května 1999, bylo mu 61 let když na následky selhání srdce zemřel během natáčení filmu, který byl později věnován jeho památce. 

Připomeňte si tento historický velkofilm v naší galerii!