Vesnice: Když si Sigourney Weaver přečetla scénář, dva týdny trpěla nočními můrami

Vesnice: Když si Sigourney Weaver přečetla scénář, dva týdny trpěla nočními můrami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obyvatelé malé vesničky, která se nachází uprostřed Covingtonských lesů věří, že právě v těchto lesích žijí nestvůry, které zabíjejí ty, kdo se odváží do lesů vstoupit. Obyvatelé žijí velmi prostým životem, dá se říct, že se ve vesnici zastavil čas v 19. století.

Když ale ve vesnici zemře malý chlapec na neznámou nemoc, Lucius Hunt je odhodlaný najít pro další případy lék. Proto se vydává společně se slepou Ivy do lesů. Jaká bude jeho reakce na zjištění skutečné pravdy o „těch, o kterých se nemluví“?

Čtěte také: Jean Reno: Od prodavače parfémů až po skvělého herce, který se pyšní titulem „Rytíř čestné legie“

Herci si vyzkoušeli život v 19. století

Než začalo samotné natáčení, museli nejdříve všichni herci strávit tři týdny v bývalém skautském táboře. Cílem bylo, aby se naučili vše, co uměli lidé v 19. století. Dokonce během pobytu nosili dobové kostýmy, navštěvovali historické farmy – tam se naučili stahovat zvířata z kůže, vyrábět svíčky, stříhat ovce a mnoho jiných dovedností. Kromě toho režisér chtěl, aby se herci naučili žít v komunitě, kde by se navzájem pochopili a utvořili vazby.

Čtěte také: V zajetí démonů: Režisér filmu do domu skutečných Perronů nesměl vstoupit

Film byl pro producenty výdělkem zklamáním, Disney studio bylo ale nadšené

Během prvního víkendu tento 60milionový snímek vydělal 50 milionů dolarů. Ovšem následující týden návštěvnost kin klesla, celková výdělečná suma z promítání v USA činila přibližně 115 milionů. I tak to byl ale pro Disney studio nejvyšší výdělek během půl roku.

Čtěte také: Kvůli autenticitě rolí museli tito herci drasticky hubnout nebo přibírat

Joaquin Phoenix byl pro roli Lucia Hunta jasnou volbou

Tvůrci filmu pro roli dcery Rona Howarda oslovili herečku Kirsten Dunst, ta ale dala přednost snímku Elizabethtown. Roli nakonec díky svému divadelnímu výkonu získala Bryce Dallas Howard. Joaquin Phoenix ztvárnil Lucia Hunta, takže když se psal scénář, psal se přímo pro něj.

Připomeňte si mysteriózní drama v naší galerii!