Malcolm a Marie: nové drama s hvězdným obsazením na Netflixu svým provedením opravdu překvapilo. Co nám může nabídnout?

Malcolm a Marie: nové drama s hvězdným obsazením na Netflixu svým provedením opravdu překvapilo. Co nám může nabídnout?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový snímek Malcolm a Marie na Netflix dorazil už na konci ledna a nyní se může pyšnit skvělými herci i scénářem. Jde o romantické drama, které se však od běžných romantických snímků výrazně liší. Podívejte se, čím vším může překvapit!

O co půjde?

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře jeho nového filmu vrací domů. Potřebují si toho hodně vyříkat, a přestože jeden druhého bezmezně milují, je jasné, že budou muset čelit velké zkoušce jejich vztahu. V průběhu večera totiž začnou vyplouvat na povrch tajemství a nevyřčené křivdy, kvůli kterým vzniká konverzační drama o lásce, životě i jejich komplikovaném vztahu. Očekávají navíc reakce filmových kritiků, které nejsou až tak dobré, jak by se dalo čekat...

Zkušení tvůrci a známá platforma

Film vznikl především kvůli lockdownu, kdy se musely přerušit všechna natáčení. Protože Zendaya tedy nemohla pokračovat v natáčení druhé série známého teen seriálu Euphoria, poprosila jejího scénáristu Sama Levinsona o napsání scénáře k novému filmu. Ten s ním tedy opravdu přišel a návrh měl hotový za pouhých 6 dní. Ujal se i režie, hlavní role přenechal mladé a talentované Zendaye a do role Malcolma obsadil jednoho z nejobsazovanějších herců Hollywoodu, Johna Davida Washingtona, který se objevil například v loňském akčním sci-fi filmu Tenet. Práva k Malcolmu a Marii poté odkoupil Netflix, což pro něj i pro snímek byla opravdu dobrá volba.

I dva herci vykouzlí povedený snímek

Ve filmu se kromě Zendayi a Johna Davida Washingtona neobjeví vůbec žádní další herci. Celý příběh se navíc odehrává pouze v jednom domě. Nepůsobí to však vůbec prázdně, oba herci umí naopak prostor skvěle vyplnit. Funguje jim to spolu skvěle a dokáží věrně ztvárnit vypjatou atmosféru, ale i i lásku ve vztahu Malcolma a Marie. 

Když byl film točen během lockdownu, muselo být natáčení ve dvou navíc i o dost jednodušší.

Černobílý formát

Velkým překvapením může být i to, že celý film je točen pouze černobíle. To může znít zvláštně, když jsme od moderních filmů zvyklí na barevný obraz. K atmosféře filmu se však tato stylizace naprosto hodí a jen přidává na napětí mezi hlavními hrdiny.

 

Film má sice řadu pochvalných hodnocení, spousta dalších však kritizuje scénář. Vzájemné ubližování, hádky a následné usmiřování hlavních hrdinů totiž po chvíli začne být poněkud nudné. Jejich toxický vztah, na který se snímek snaží upozornit může být tedy poté vážně náročné sledovat. Některé scény jsou však velice působivé a dojemné momenty jsou často mnohem silnější než slova. Narozdíl od scénáře tedy rozhodně není hercům co vytknout.

Jde zkrátka o hvězdně obsazenou pecku, která by se určitě dala zařadit mezi nejnápaditější snímky letošního roku. Dejte tedy filmu šanci a uvidíte, čím vás překvapí.