Pavel Soukup z Ordinace v růžové zahradě: Nenávist diváků pro jeho roli odporného Kolihy byla proti rakovině banalita

Pavel Soukup z Ordinace v růžové zahradě: Nenávist diváků pro jeho roli odporného Kolihy byla proti rakovině banalita
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rakovina je zákeřná nemoc, která si nevybírá. Je jedno, zda je člověk chudý či bohatý, zda je mladý či starý, nebo zda je to neznámý obyčejný člověk nebo celebrita. Taková zkušenost se bohužel nevyhnula ani našemu skvělému herci a dabérovi Pavlu Soukupovi. Jak se popral se strachem, jak bojoval, a jak se změnil jeho život po tom, co se uzdravil?

Pavel Soukup měl od mládí potíže s vředy. Protože do nemocnice nikdy dobrovolně nešel, i když se necítil zrovna dobře, se odrazilo v jeho pozdějším věku. Rakovinu mu diagnostikovali v podstatě náhodou. Tak, jako pro každého, koho tato nemoc potká, bylo i pro Pavla Soukupa zpočátku těžké se s tím vyrovnat. Uvědomil si ale jednu věc, která mu pomohla v jeho dalším boji a v přijetí této skutečnosti tak, jak přišla. 

„Ocital jsem se ve špitálech, čemuž jsem nerozuměl a trochu se vztekal. Jenže pak jsem si vybavil děti na onkologii v Motole, kde jsem jednou v rámci jakéhosi patronátu za seriál Cesty domů rozdával dárky, tu šílenou bezmoc v očích rodičů a doktorů a říkal jsem si, chlape, tobě se zase tolik nestalo. Koneckonců máš to za pár, kdežto tyhle děti – kdoví, co je ještě čeká… Takže jsem si logicky přestal stěžovat. Musím být pánubohu vděčný.”

Všechno dobře dopadlo a Pavel Soukup se může dál těšit ze života a užívat si společné chvíle se svou milovanou početnou rodinou. O svých čtyřech dětem tvrdí jen to otcovsky nejkrásnější: „Drží mě při životě. Chodí mě podporovat do divadla — ještě pořád se objevuju na jevišti — rády přijdou a drží mi palce. Když na mně vidí, že je mi blbě, drží mi palce dvojnásobně. Jsou úžasná posila. Teď už nastala doba, kdy mám vyloženě pocit, že kdyby se cokoli se mnou semlelo, děti přežijí a postarají se o sebe. Což je velké zadostiučinění, protože jsem se vším začínal pozdě — včetně této rodiny.“

Od doby, co se Pavel Soukup znovu narodil, se změnil i vztah s manželkou Isabelou, která v rozhovoru pro iDNES.cz prozradila: „Mám pocit, že po všech strastech, které nás za poslední roky potkaly, jsme se hodně změnili. Celkově jsme se uklidnili a z italské rodiny se stala taková běžná, možná moravská rodina. Už to nemá takové grády. Žijeme konečně pohodový život a vážíme si ho.”

Zdroj: