Bábovky aneb česká novinka letošního roku

Bábovky aneb česká novinka letošního roku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zda spisovatelka Radka Třeštíková věděla, že její kniha bude předlohou pro stejnojmenný film, to nevíme, nicméně vy si na tuto komedii můžete zajít do českých kin (až se tedy znovu otevřou), případně si ji pustit v teple domova.

Osudy jsou nevyzpytatelné

Film pojednává o ženách, které se zpočátku vůbec neznají, ale jejich osudy jim jednu druhou přivedou do cesty. Natáčelo se nejen v Čechách, ale také například v Bangkoku. Hvězdné herecké obsazení je zárukou spokojenosti. Kdo se na filmu podílel?

  • Jana Plodková,
  • Barbora Poláková,
  • Kristýna Podzimková,
  • Ondřej Vetchý.

Kromě zmíněných herců můžeme ve filmu dále vidět Marka Taclíka, Táňu Pauhofovou, Lenku Vlasákovou, Jiřího Langmajera a mnoho dalších. Premiéra proběhla 24. 9. 2020.

Film pojednává o životě takovém, jaký je. Název filmu neukazuje pouze na chutné pečivo, ale také na to, že ve společnosti se nacházejí „bábovky“ ať už mezi muži nebo ženami.

Jana Plodková, držitelka Českého lva

Jde o herečku, která pochází z Jičína. Cenu Českého lva dostala za film Protektor. Znát ji můžete také z filmu Skleněný pokoj (2019), Hodinářův učeň (2019) nebo z pohádky Čertí brko (2018). Z těch starších snímků lze zmínit například Vratné Lahve (2007).

Barbora Poláková, česká zpěvačka

Báru Polákovou můžete znát především jako zpěvačku. Nejvíce se proslavila hitem Nafrněná. Má za sebou ale i bohatou filmografii. Vidět jste ji mohli ve snímcích Kráska v nesnázích (2006), František je děvkař (2008) nebo Život je život (2015).

Kristýna Podzimková, známá jako Thea z Ulice

Kristýna se divákům vryla do paměti v nekonečném seriálu Ulice, kde ztvárnila Theu Nekonečnou. Po několika letech ze seriálu odešla. Objevila se ale v několika dalších seriálech, například Krejzovi, Specialisté nebo Ohnivé kuře. Poté jste ji mohli vidět ve filmech Bathory nebo Absurdistán.

Už se na tento film také těšíte?