Hororová série Saw se vrací s Chrisem Rockem v hlavní roli

Hororová série Saw se vrací s Chrisem Rockem v hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanoušci původně béčkového krváku mohou slavit. Spirála strachu: Saw pokračuje bude devátým filmem populární série s ambicí navrátit lesk několika prvních dílů.

Původně řádění sériového vraha Skládačky (v originále Jigsaw) zakončil v roce 2010 v pořadí sedmý snímek. Málokdo by tak úspěšnou sérii nechal ležet ladem a již o tři roky později vyšly na povrch informace o chystaném sequelu. Ten vyšel v roce 2017 pod názvem Jigsaw, u diváků ale nenalezl očekávanou přízeň a nadcházející Spirála strachu: Saw pokračuje zřejmě bude mít co napravovat. 

Sérii podivných a brutálních vražd na plátna doprovedou Chris Rock (Machři, Smrtonosná zbraň 4), Samuel L. Jackson (Avengers: Infinity War, Kingsman: Tajná služba) nebo Max Minghella (Sociální síť, Příběh služebnice). Právě Rock se zároveň ujal také produkce, po boku režiséra Darrena Lynna Bousmana, který režíroval druhý, třetí a čtvrtý díl Saw. Mezi jeho další režisérské počiny patří horory Mother´s Day (2010) a Death of Me (2020). Díky Bousmanovi by se film reboot mohl přiblížit atmosféře prvotních dílů, které nebyly příběhově tolik okázalé a ještě ze sebe nerecyklovaly narozdíl od několika posledních dílů. „Mohu vám říci, že někdy to působí přesně jako snímek ze série Saw, jindy zase originálně a naprosto odlišně. Nechybí prohlubování mytologie, ovšem úhel pohledu se bude významně lišit,” nechal se slyšet režisér.

Původní Jigsaw sice zemřel, to ale neznamená konec krvavých her. Trojice jmenovaných hlavních představitelů bude společně vyšetřovat morbidní vraždy, které se nápadně podobají hrátkám Jigsawa. Nepůjde ale pouze o pátrání po zvrhlých činech, co bude mít detektiv Ezekiel „Zeke“ Banks s obávaným vrahem společného. 

Premiéra byla původně plánovaná již na říjen 2020, vzhledem k pandemii však byla odsunuta na květen následujícího roku. Horor prozatím není určen k distribuci na streamovacích platformách, nezbýva než doufat, že včasně otevřou kina a 24. června se dočkáme premiéry.