Miloš vám vykouzlí úsměv, vtipně zakončí své plány na pomstu Šimonovi a odlehčí jinak emočně vypjaté příběhy v Ulici

Miloš vám vykouzlí úsměv, vtipně zakončí své plány na pomstu Šimonovi a odlehčí jinak emočně vypjaté příběhy v Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulicí vládne ve 4239. dílu ponurá nálada a nervozita stoupá. Anička brečí kvůli Šimonovi, Gábina je popudlivá a Prokop s Magdou se tváří jako po mučení. Naštěstí je tu Miloš Knobloch.

Gábina je protivná při každé poznámce o jejích stravovacích návycích a celkovém režimu. Má starosti s ateliérem a práce nad hlavu. Navíc ji hryzají výčitky svědomí, že synovi zatím nedopřála šťastný život, jaký by si jako dítě zasloužil. Kéž by Gábině udělalo radost alespoň něco. A to něco by mohlo být setkání s Jirkou Hermanem. A tak Karla nelení a uspořádá oběma společnou schůzku.

Odbourá tato schůzka bariéru, která se mezi Gábinu a majora postavila? V zásadě ano, protože se oba loučí s úsměvem a příslibem, že to jistě nebyla poslední schůzka. A další schůzka se bude opakovat velmi brzy. Gábina se nechá od Jirky konejšit, ale vzápětí ho znovu pošle pryč. Jirka se však tentokrát odbýt jen tak lehce nedá a bude to to nejlepší rozhodnutí, které mohl udělat. 

Prokop má jízlivé poznámky na Magdin účet. Vadí mu, že má před ním tajnosti, a přitom ve škole rozjíždějí společné projekty. Škola však není tím zásadním kamenem úrazu. Prokop se v Magdě nevyzná a nerozumí tomu, proč mu najednou nechce nic říct. Magda si jeho výčitky nechce připustit, a tak začne být nervózní i ona. Buší mu na dveře, ale místo toho, aby Prokop otevřel, ji na chodbě odlapí Mirek a odvede si ji domů. Tam na Magdu chrlí nápady na svatbu, hostinu a podobné, jemu příjemné, zařizování. 

Anička přišla o veškeré ideály. Dává si rozchod se Šimonem za vinu, protože by se nic z toho nemuselo stát, kdyby s ním tenkrát odjela do Londýna. Zpráva o rozchodu Aničky a Šimona se donese přes Dana k Bedřichovi. Slyšet, že je Anička smutná, znamená pro Bedřicha začít jednat. Rozhodne se tedy, že místo trávení volného večera s Alicí, navštíví Anču, aby se přesvědčil, že je v pořádku. Při návratu domů najde Bedřich v jejich křesle naštvaného Miloše, který je připravený a odhodlaný bránit Aniččinu čest. Nechce, aby to Šimonovi prošlo jen tak. Jaké heroické činy bodrého Miloše napadnou, aby pomstil dle jeho slov emočně vycuclou Aničku?

 

Zdroj:

  • autorský text