Vrátí se Magda ke svému stylu oblékání, až ji opustí Mirek?

Vrátí se Magda ke svému stylu oblékání, až ji opustí Mirek?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Učitelka Magda Procházková nastupuje do Ulice jako sympatická mladá žena, která miluje barevný a hravý styl oblékání. V Ulici ale potkává podnikatele Mirka, který ji mění k obrazu svému. Najde Magda cestu zpátky ke svému stylu?

Magda Procházková je milá učitelka, která chce dělat věci srdcem

O Magdě Procházkové z Ulice, kterou hraje Veronika Čermák Macková, se nedá říct, že by byla sebevědomou ženou. Magda má své pochyby, je v mnoha věcech nejistá, případné problémy a nedorozumění se snaží řešit slušně a s ohledem na ostatní. Přesto lze říct, že ačkoliv není Magda přespříliš sebevědomá a sebeprosazující, má svůj styl, co se vzhledu a oblékání týče.

Také má své zásady a snaží se dělat věci srdcem. Přestože je barvoslepá, obléká se hodně barevně. Některý divák si na její styl oblékání možná musel zvykat, protože Magdě není cizí nastoupit před třídu v červených kalhotách či v saku, které září všemi barvami. Ačkoliv to bije do očí, k Magdině povaze tento styl oblékání sedí. O to víc se Magdino okolí diví změně, která u mladé učitelky nastane po tom, co se na výletě ve skalách potká s Prokopovým kamarádem Mirkem.

Co je Magda s Mirkem, postupně vyměnila svůj šatník

I když spolu Magda s Mirkem sdílejí stejný smysl pro humor a přitahují se i po fyzické stránce, povahově jsou jako noc a den. Rozdílnost jde vidět hlavně ve stylu oblékání. Zatímco Magda si vybírá oblečení hlavně podle toho, že se v něm cítí pohodlně, Mirek cílí na kvalitu a na značky. To Magda nikdy předtím neřešila, a tak jí často bývá trapně, když jí Mirek kupuje oblečení v drahém salonu, do kterého by ona nikdy předtím ani nevkročila.

Změna šatníku u Magdy začíná zcela pozvolně. Napřed Mirek Magdě koupí pár věcí darem.

Na ty se Magda netváří, protože Mirek sází spíše na tmavší barvy a elegantní styl. Několikrát se mu Magda změnu pokouší vymluvit. Mirek však trvale a nenápadně sune Magdu ke změně.

Dojde to tak daleko, že Magda, coby člověk zapálený do ekologie, začne nosit kabelku z pravé kůže. Na rozpor mezi ekologickým přesvědčením a tím, co nosí, ji dokonce upozorní jedna její studentka. Není však jediná, kdo se ke změně Magdina šatníku vyjádří. Zatímco ředitelka školy Landová Magdě změnu chválí, její kamarád Otík na to má jiný názor. Je přesvědčený, že elegantní styl k Magdě nesedí a přirovnává Magdu k nudné úřednici.

Herec Daniel Bambas alias Mirek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Magda už změnu nevnímá a obléká se v Mirkově stylu

Možná je to rezignací, možná za to může láska k Mirkovi, možná se Magda přece jen v novém oblečení našla. Divák může jen hádat, jestli se Magda vrátí ke svému stylu oblékání po tom, až ji Mirek opustí (pokud ji opustí). Je však vidět, že ačkoliv se Magda snaží, ve vztahu s Mirkem je více více méně v křeči a povahově by si určitě lépe sedla s Prokopem. Tak uvidíme, jak to celé dopadne. 

 

Zdroje:

Zdroj článku: