KVÍZ: Na lovu – Zkuste odpovědět na otázky, u kterých Kvízová dáma neměla štěstí

KVÍZ: Na lovu – Zkuste odpovědět na otázky, u kterých Kvízová dáma neměla štěstí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vždy usměvavá Dagmar Jandová, jíž se nejen pro zálibu v křížovkách přezdívá Kvízová dáma, odehrála v televizní soutěži Na lovu krásných 90 her. Vítězství si připsala v 67 z nich, má tedy poměrně vysoké procento úspěšnosti. Přesto existují otázky, ve kterých se moc jistě necítí. Třeba ji překonáte.

Natáčení vědomostní soutěže Na lovu probíhá po určitých blocích, vždycky třeba pět dní po sobě, vypráví Dagmar Jandová v pořadu TV Nova. Každý den se natočí, dejme tomu, tři díly. Lovci se střídají, takže nehrozí, že by se jim po takovém zápřahu zavařily mozkové závity. Navíc pak většinou následuje čtrnáctidenní pauza.

Jak se vlastně stane, že meteoroložka nasbírá tolik rozličných vědomostí, až může konkurovat nejchytřejším hlavám v republice, včetně obávaného Doktora Vševěda? To Kvízová dáma ani sama neví. Vždycky ale prý hodně četla a zajímala se o vše možné. Informace z rozličných oborů nasává prakticky celý život. Ve škole studovala geografii a biologii, v těchto oblastech má tedy určité hlubší znalosti. Láska k literatuře a divadlu jí zase přináší výhody při otázkách z humanitních oborů. Přitom ale nikdy nebyla žádná velká šprtka ani jedničkářka. A je pravda, že v určitých soutěžních otázkách chybovala. Některé z nich jsme pro vás shromáždili v našem kvízu, abyste si mohli vyzkoušet, jak jste na tom vy.

Ačkoli má Kvízová dáma určitě obrovský a záviděníhodný přehled, ani ona nezná odpověď na všechno. Jak ostatně dříve přiznala, příliš jí nesedí otázky týkající se sportu a moderní popkultury. Pokud jste tedy i vy chybovali v našem kvízu, nesmutněte. Ani sympatická lovkyně koneckonců není neomylná.

Zdroje článku: