Na lovu: Belladonna a Pan Lišák chodili na stejnou vysokou. Viktorie Mertová se ale nikdy učit neuměla

Na lovu: Belladonna a Pan Lišák chodili na stejnou vysokou. Viktorie Mertová se ale nikdy učit neuměla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když to tak nevypadá, Belladonna měla ve škole problém s učením. Díky dobré paměti jí znalosti utkvěly v hlavě, ale cíleně se učit nedokázala. Úspěch lovců ze soutěží Na lovu a Superlov tkví přitom v neustálé snaze sbírat nové informace. Pan Lišák se např. vyžívá v hospodských kvízech.

Lišáka na ulici poznávají, Belladonnu pořád moc ne

Viktorie Mertová neboli Belladonna a Václav Slabyhoudek alias Pan Lišák se ve Snídanipořadu TV Nova, rozpovídali mj. o tom, jak se z nich díky účinkování v televizních soutěžích Na lovu a Superlov staly známé osobnosti.

Jakub Kvášovský, Dagmar Jandová a Václav Slabyhoudek
Jakub Kvášovský, Dagmar Jandová a Václav Slabyhoudek | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Myslím, že to teď trošku zlomil ten Superlov, ale moc mě lidi nepoznávají,“ připustila Viktorie Mertová, která měla jakožto služebně nejmladší lovkyně v minulosti už jednu úsměvnou zkušenost, kdy si ji soutěžící spletla s maskérkou.

„Mě jako docela jo, protože samozřejmě takových malých zrzků se v Praze moc nepohybuje,“ řekl se smíchem Václav Slabyhoudek. „Většinou se ptají, jestli jsem opravdu Pan Lišák. Pravé jméno asi moc neznají, nebo se na něj alespoň neptají.“

Lovci nechtějí usnout na vavřínech. Stále se vzdělávají

Vědomostní pořad Na lovu se u diváků těší velké oblibě. Dokonce k němu vznikla i desková hra. Jak narůstající popularitu vnímají samotní lovci? „Máme z toho radost, určitě,“ přisvědčila Belladonna. „Jsme hrozně rádi za úspěch pořadu, protože i my sami mu fandíme. Jakýkoliv úspěch nebereme jako úplně náš, ale jako úspěch toho pořadu.“

Fakt, že mezi lovce naskočila až jako poslední, nevnímá Viktorie Mertová jako příliš velkou výhodu. Prý měla a stále má co dohánět, takže to pro ni bylo především ze začátku trochu složitější. Ono také není jednoduché obstát vedle takových osobností, jako jsou Jiří Martínek, Jakub Kvášovský a Dagmar Jandová. Člověk se musí pořád učit a udržovat v kondici. Jak?

„Na to asi nějaký zaručený recept neexistuje,“ namítl Václav Slabyhoudek. „Je to takové permanentní vzdělávání, sledování zpravodajství, hraní vědomostních deskových her. Nebo různé hospodské kvízy jsou dobrým předpokladem pro nasávání dalších informací.“

O to překvapivější je Viktoriino přiznání, že se ve škole vlastně nikdy nedokázala učit. „Mám dobrou paměť, takže co mi v hlavě utkvělo, jsem si zapamatovala. Ale učit se cíleně neumím.“

Oba pořady moderuje populární Ondřej Sokol.
Oba pořady moderuje populární Ondřej Sokol. | Zdroj: TV Nova

Latinu nemá rád nikdo

Na rozdíl od klasické verze Na lovu, kde se čtveřice soutěžících pokouší porazit jednoho lovce, se v Superlovu všech pět lovců spojuje do týmu ve snaze polapit jediného soutěžícího. Každý lovec má přitom určitou oblast otázek, ve které se opravdu dobře vyzná. Tyto oblasti tak mívají mezi sebou intuitivně rozhozené. Když je např. nějaká otázka z historie, ze středověku, je evidentní, že s ní nejlépe naloží Jiří Martínek přezdívaný Doktor Vševěd. Určitě by se ale našlo i pár zákeřných otázek, ke kterým se nechce přihlašovat nikdo – třeba z oblasti latiny.

Přestože se ale i naši ostřílení lovci někdy spletou, jelikož nikdo koneckonců není neomylný, člověk nemůže jinak než obdivovat jejich rozsáhlé vědomosti.

Zdroje článku: