KVÍZ: Na lovu – U těchto otázek Vševěd pochybil, a tak si vyzkoušejte, zda byste ho porazili

KVÍZ: Na lovu – U těchto otázek Vševěd pochybil, a tak si vyzkoušejte, zda byste ho porazili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doktor Vševěd – nejúspěšnější, nejobsazovanější a pochopitelně také nejobávanější z lovců ve vědomostních soutěžích Na lovu a Superlov – vzbuzuje respekt neuvěřitelným množstvím znalostí. Díky nim už zvítězil v 93 hrách z celkového počtu 108. Jen málokdy ho něco vyvede z míry, ale může se to stát.

Doktor Vševěd už má zařízený odvoz domů, a sice Halleyovou kometou v roce 2061. Minulý rok šel své známé na svatbu za družici. Podle odborníků se rozmnožuje stisknutím kláves CTRL+C a CTRL+V. Tyto a mnohé další hlášky už padly v pořadech Na lovu a Superlov na adresu Jiřího Martínka, historika a geografa, jehož vědomosti jsou natolik obsáhlé, že to zkrátka snad ani nemůže být člověk. Moderátor Ondřej Sokol ho rád přirovnává k umělé inteligenci nebo mimozemšťanovi, ale upřímně – není se co divit. Nad obsáhlými monology, kterými Vševěd dokáže doprovodit snad každou otázku, zůstává někdy rozum stát i ostatním lovcům.

Kalkulátorovi a Belladonně se v Superlovu daří Vševěda předstihnout jen díky tomu, že mají postřeh a jsou pohotoví. Rychleji tak zmáčknou tlačítko, ale když pak mají přijít s odpovědí, občas ve spěchu vyhrknou něco chybného. Jiří Martínek si možná dopřává více času, zato se ale málokdy splete, a tak je postrachem většiny soutěžících.

Nejlépe se mu daří v dějepise a zeměpise, zatímco v technice a moderní popkultuře maličko pokulhává. Dokázali byste legendárního Vševěda překonat tam, kde nečekaně selhal? Vyzkoušejte následující kvíz.

Předstihnout Jiřího Martínka, to by byl učiněný zázrak. Ale pokud jste otázky z našeho kvízu zodpověděli správně, můžete si gratulovat – povedlo se vám to. A pokud jste snad měli smolný den, nezoufejte. Dokonce ani veliký Vševěd není neomylný.

Zdroje článku: