Jakub Kvášovský z Na lovu: Kalkulátor, který může lehce vynulovat vaše nahrané peníze

Jakub Kvášovský z Na lovu: Kalkulátor, který může lehce vynulovat vaše nahrané peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeho povolání bývá v pořadech Na lovu a Superlov cenným zdrojem vtipných hlášek. Když Jakub Kvášovský zrovna nenatáčí, vyučuje matematiku a zeměpis. Jako lovec se často kočkuje s Ondrou Sokolem a obzvláště si užívá Superlov, kde se díky rychlosti a postřehu prosadí i přes pomalejšího Vševěda.

„Jako matematik nemá se ženou poměr, nýbrž poloměr“

Kalkulátor Jakub Kvášovský je po Doktoru Vševědovi druhým nejčastěji účinkujícím lovcem v pořadu Na lovu. K dnešnímu dni má odehráno 90 her, z toho 67 vítězných. Co se týče úspěšnosti, řadí se tak zatím těsně za Kvízovou dámu, která však odehrála „jen“ 83 her a zvítězila 62krát.

Mezi nejsilnější stránky Jakuba Kvášovského patří otázky z oblasti matematiky a zeměpisu. Aby také ne, když tyto předměty vyučuje na základní škole ve Vrchlabí. Jeho profese bývá častým terčem narážek a vtipných poznámek moderátora Ondřeje Sokola. Vzpomenete si na některé z humorných průpovídek, které zazněly během pořadů Na lovu a Superlov? Pokud ne, tak tady máte alespoň malou ukázku:

Kalkulátor je učitel, který nemá rád nakupování oblečení. Ve zkušební kabince si tak raději vypočte pravděpodobnost, jestli mu to padne. Matematik, jenž telefonní čísla ze zásady před použitím vypočítává, takže se ještě nikdy nikomu nedovolal. Jeho heslo zní: „Přišel jsem, viděl jsem a máte to spočítaný.“ Jednou u štědrovečerní večeře jednoduchou trojčlenkou spočítal, že Ježíšek neexistuje. K narozeninám nerozdává dárky, ale matematické a logické úlohy. Na rozdíl od kalkulačky se nedá umlčet tím, že z něj vyndáte baterky. Jeho skutečné jméno je číslo 7 a příjmení Druhá odmocnina ze 150. Učitel matematiky, který kvůli zvyšujícímu se počtu netalentovaných žáků začal známkovat šestkama…

Pohotový Kalkulátor se prosadí i přes Vševěda

Tak bychom mohli dlouho pokračovat. Zároveň se můžeme těšit na přísun dalších veselých hlášek, protože úspěšné pořady Na lovu a Superlov jistě hned tak neskončí. Právě napínavý Superlov naopak slibuje v budoucích dílech větší množství adrenalinu a zábavy. „Pro mě je to lepší než klasický Na lovu,“ říká i samotný Kalkulátor. „Je to vetší adrenalin. Jsou u toho diváci, kteří dělají velmi příjemnou atmosféru. Myslím, že mi jde i rychle mačkat tlačítko, takže se často prosadím i přes Vševěda. On je pomalejší. A naopak nejrychlejší jsem já s Belladonnou… Opravdu mě to baví. Je to i sranda. Lidé se tu odvážou, říkají mnoho historek. Do toho Ondra pohotově reaguje. Opět si z nás dělá srandu.“

Kalkulátor je opět na lovu.
Kalkulátor je opět na lovu. | Zdroj: TV Nova

Ano, jak už jsme naznačili, s Ondřejem Sokolem do sebe tihle dva často a rádi rýpou, ale pochopitelně jen v dobrém. A co si budeme povídat, bez toho by to byla o poznání menší zábava. „Je to role. Nemám problém si ze sebe dělat srandu.“ I díky tomu bývá Jakub Kvášovský považován za nejsympatičtějšího z lovců.

Zdroje článku: