Soutěže jdou Kalkulátorovi lépe než řízení. Manželku poznal při sledování Riskuj

Soutěže jdou Kalkulátorovi lépe než řízení. Manželku poznal při sledování Riskuj
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakuba Kvášovského znají diváci TV Nova jako šarmantního lovce Kalkulátora z vědomostních soutěží Na lovu a Superlov. Sám se jako fanoušek nejrůznějších kvízů zúčastnil několika soutěží, např. Nejslabší! Máte padáka! nebo Chcete být milionářem? aj. Svou ženu poznal při sledování Riskuj! na koleji.

Řízení ho nelákalo. Žena mu pořídila kondiční jízdy

Když zrovna neloví nepozorné soutěžící, učí Jakub Kvášovský matematiku a zeměpis na základní škole ve Vrchlabí. Když byl jednou hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně v Českém rozhlase HK, na otázku, zda je přísný učitel, reagoval úsměvem a slovy: „Jak se to vezme. Myslím, že se se mnou dá určitě vyjít.“

Cestování se pro něj logicky stalo rutinou, jaký je ale řidič? „V řízení jsem vždycky rozhodně tedy dobrý nebyl,“ prozradil rozpačitě v pořadu TV Nova. „Dělal jsem si řidičák velmi pozdě. Bylo mi asi sedmadvacet nebo osmadvacet let. Chtěl jsem ženu odvézt do porodnice s prvním dítětem, ale nestihl jsem to. Napoprvé jsem neudělal jízdy. Napodruhé už se to podařilo, ale sotva mi ten řidičák dali, vůbec jsem nejezdil. Vlastně jsem ho nepotřeboval. Pak mi žena pořídila kondiční jízdy a nějak jsem se rozjezdil. Teď si myslím, že to zase tak špatné není.“

Kalkulátor Jakub Kvášovský v Na lovu
Kalkulátor Jakub Kvášovský v Na lovu. | Zdroj: TV Nova

Lovení si užívá, s učitelstvím ale seknout nehodlá

Natáčet soutěž Na lovu jezdí Jakub Kvášovský někdy i třikrát do týdne. Teď se mu kvůli nové soutěži Superlov protáhly cesty až do Bratislavy. Nikdy ale nepomýšlel na to, že by učitelství pověsil na hřebík. Samotný „lov“ by ho prý neuživil. Učitelství má navíc v oblibě, je rád s dětmi, i když výsledky nejsou vždy optimální. V Na lovu se mu dokonce postavila jeho bývalá studentka, která u něj maturovala ze zeměpisu. Bohužel ji však vyřadil.

Že se coby lovec dostal do soutěže Na lovu, považuje za jeden ze svých největších osobních úspěchů. Na začátku bylo, dejme tomu, tisíc uchazečů. Projít sítem a absolvovat množství testů a kamerových zkoušek jistě nebylo snadné. Za další velký úspěch pokládá Jakub Kvášovský to, jak se mu zatím daří vychovávat své děti. Nejsou s nimi žádné problémy, co se týče prospěchu, a vedou si dobře i v různých soutěžích. Dá se tedy říct, že se potatily.

S manželkou ho dala dohromady vědomostní soutěž

Od kamaráda Jakub Kvášovský jednou dostal životní radu, které se drží dodnes: „Jdi si za tím svým a určitě se ti to splní.“ Poslední dobou se mu prý plní i tajná přání. V životě ho nejvíce ovlivnili rodiče a někteří učitelé – a nepochybně také jeho milovaná manželka, s níž je už asi dvacet let. Seznámili se na koleji v televizní místnosti při sledování Riskuj!, což byla mimochodem další soutěž, jíž se Kalkulátor zúčastnil jako soutěžící. Se ženou jim ovšem chvíli trvalo, než se dali dohromady, dva nebo tři roky určitě.