Co víme o protivném exekutorovi v podání herce Zdeňka Mahdaly ze ZOO?

Co víme o protivném exekutorovi v podání herce Zdeňka Mahdaly ze ZOO?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu ZOO máme možnost opakovaně sledovat tíživou hrozbu v podobě exekutora Hrubého, který podobně jako smrtka obchází různé postavy, přičemž se snaží z nich tahat dlužené peníze. Co je ale vlastně ve skutečnosti zač?

Již několikrát mohli diváci ZOO vidět postavu exekutora Hrubého v podání herce Zdeňka Mahdaly vystupovat jako úředníka požadujícího splacení dlužných částek. Mimo dřívějších pravidelných návštěv u Viky Janečkové se v poslední době také začal zajímat o finanční situaci ošetřovatele nosorožců Radka Daňhela, potažmo jeho matky. Svým nekompromisním postojem při vymáhání finančních obnosů pak Hrubý působí ne příliš přátelským dojmem.

Je zajímavé, že představitel role exekutora Hrubého Zdeněk Mahdal si již podobnou roli zahrál i v minulosti. Vystupoval totiž jako úřední vymahač již v seriálu Slunečná, ze kterého se do ZOO přenesla spousta herců. Zdeněk si však takto přenesl nejen své účinkování v seriálu, ale i konkrétní roli, kterou v obou seriálech ztvárnil.

Úloha exekutora není snadná ani v seriálu ZOO, avšak ani v reálném životě. Toto úřednické povolání tak zpravidla spadá do kategorie společností nepříliš oblíbených a je často terčem urážek a neporozumění. Přesto však je pro funkčnost systému přítomnost exekutorských úřadů a vykonavatelů jejich moci nutná – a toto pravidlo platí i pro seriál ZOO.

Exekutor Hrubý a potažmo i jeho představitel Zdeněk Mahdal se tak zkrátka musí smířit s tím, že budou pravděpodobně navždy zařazeni do kategorie záporáků tohoto oblíbeného seriálu. Změnit by to však mohla například některá z postav, která se s Hrubým rozhodne blíže seznámit a naváže s ním přátelský, nebo možná i romantický vztah. Pak bychom možná mohli jako diváci nahlédnout pod tvrdou a odolnou slupku drsného úředníka a odhalit tak například jeho něžnou povahu, kterou zkrátka při výkonu svého povolání musí skrývat.

 Ať už se příběh exekutora Hrubého v seriálu ZOO bude dále vyvíjet, či nikoliv, jeho hrozba v podobě nečekané návštěvy zůstává napříč všemi postavami stále aktuální. Zdali se do finančních potíží zaplete opět Viky nebo snad i někdo jiný, to budeme moci sledovat již od září na TV Prima v nové řadě seriálu.

Zdroj článku:
  • Autorský text