Kam zmizela princezna Verunka z pohádky Jak si zasloužit princeznu

Kam zmizela princezna Verunka z pohádky Jak si zasloužit princeznu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Křehkou plavovlásku, kterou si do role v pohádce Jak si zasloužit princeznu vybral do role princezny Verunky režisér Jan Schmidt, si zamilovala řada diváků. Co dělá její představitelka dnes?

Křehká blondýnka v pohádce okouzlila

Pohádka byla natočena na motivy díla Boženy Němcové. Vypráví příběh chudého rybářského syna, který si nakonec díky své laskavosti přece jen zaslouží štěstí.

Roli půvabné princezny Verunky si zahrála herečka Lenka Jelínková. Narodila se 2. května 1974. Pohádka nebyla jejím prvním filmovým počinem. Coby studentku pražské Státní konzervatoře jste ji mohli vidět i v Kleinově detektivním seriálu Hříchy pro pátera Knoxe z roku 1992.

O rok později dostala malou roli v krimi Víta Olmera Nahota na prodej. Po těchto drobných hereckých příležitostech přišla nejvýraznější role princezny Verunky v pohádce Jana Schmidta. Tu si zahrála jako dvacetiletá.

Lenku Jelínkovou ve filmu uvidíte, kupodivu ji tady ale neuslyšíte. Předabovala ji Simona Vrbická. Ani pěvecké party nenahrála herečka sama, nahradila ji Vlaďka Lišková.

Kam zmizela princezna Verunka?

Po úspěšné pohádce si opět zahrála ještě několik drobných rolí, například v seriálu Zdivočelá země. Jedna z posledních televizních příležitostí, o kterých se v současné době ví, je ta v kanadsko-britském seriálu Únik z okovů z roku 2001. U diváků však tento počin, v němž se objevily mimo jiné i Eva Decastelo či Daniela Krhutová, propadl.

Jak uvádějí dostupné zdroje, herečka účinkovala rovněž v divadelním představení Maska a tvář, které však pochází už z roku 2005. Pak nastává v její filmografii pauza.

Z dostupných informací není známo, zda se Lenka Jelínková i nadále herectví věnuje. Z očí veřejnosti zmizela zcela, v současné době se rovněž neví, čemu se bývalá herečka vlastně věnuje nebo zda má rodinu, případně jestli stále ještě žije v České republice.

Publicitě se půvabná blondýnka vyhýbá, během své kariéry neposkytla ani žádný rozhovor médiím. Připomenout si ji tak můžeme hlavně v její životní pohádkové roli krásné princezny.