Sidonie Novotná, babička Sid ze seriálu ZOO, je přísný generál

Sidonie Novotná, babička Sid ze seriálu ZOO, je přísný generál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Janu Švandovou můžete aktuálně vídat v seriálu Zoo, jenž běží každé úterý a čtvrtek na Primě, jako Sidonii Novotnou, babičku hlavní hrdinky Sid a přísnou hlavu rodiny, která je zvyklá, že je vždy všechno po jejím. Co když si ale postaví hlavu vnučka?

Rázná šéfka s jasnou vizí

Jana Švandová o své postavě v Zoo říká, že je to velice rozhodná dáma, která ví, co v životě chce. Sidonie Novotná, jak se postava jmenuje, spolu s manželem založila úspěšnou sklárnu, jež jim vydělala peníze i věhlas. Po smrti svého muže se Sidonie stala hlavou firmy i celé rodiny. Nestrpí, aby se někdo protivil její vůli.

Poslušný syn Eduard (Marek Taclík) dospěl pod jejím přísným dohledem a nikdy vlastně nepoznal chuť pravé svobody. Snad proto předstíral, že chodí hrát golf, ale tajně utíkal za strýcem, aby si u něj mohl v klidu zarybařit a na chvíli dělat to, co má opravdu rád. Sidoniina vnučka (Michaela Pecháčková), která zdědila nejen její jméno, nýbrž i kuráž a paličatost, ale zdaleka tak poslušná není a odmítá se podřídit zájmům ostatních. Babička od ní očekává, že jednou převezme sklárnu, ale Sid touží po jiné budoucnosti – chce pracovat jako ošetřovatelka v zoologické zahradě.

Marek Taclík, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Před babičkou zatloukat a zatloukat!

Kdyby se babička, zvyklá všem nekompromisně velet, dozvěděla, že Sid vyměnila prestižní školu v Americe za kydání hnoje u žiraf, nejspíš by dostala infarkt. Eduard proto dělá všechno, aby se mladá Sid vrátila ke studiu a aby stará Sidonie nezjistila pravdu. Matka rodu ale není hloupá a namluvit jí něco, to dá pořádnou práci a vyžaduje to spoustu kreativity. Ostatně sám Eduard se nechal nachytat, když po telefonu řešil záležitosti se Sid a před manželkou Alicí (Sabina Laurinová) to pak zapřel.

Alice si začala domýšlet, že ji Eduard podvádí, a byla to právě Sidonie starší, kdo odhalil, jak se věci mají. Tajně totiž dala Eduardovi do kapsy sledovací zařízení a spolu se snachou Alicí ho vystopovala až k rybářské chalupě, kam Eda jezdil místo golfu. Jeho velké tajemství tak bylo prozrazeno! Podaří se mu uchránit alespoň to, které se týká nezdárné dcery?