Karel Roden a jeho filmy. Který je podle vás ten nejlepší a v jakém trháku jej uvidíme v příštím roce

Karel Roden a jeho filmy. Který je podle vás ten nejlepší a v jakém trháku jej uvidíme v příštím roce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karel Roden je český herec, který se však prosadil i v zahraniční tvorbě. Narodil se v Českých Budějovicích, a to v roce 1962. jaký je jeho život a které filmy stojí za zhlédnutí, to se podívejte sami.

Jeho studia se dala předpokládat

Karel Roden je z herecké rodiny. Herec byl i jeho otec a dědeček. Maminka se herectví nevěnovala, Karel tak šel ve stopách svých mužských předků. Maminka Karla Rodena pracovala jako zdravotní laborantka. Vyrůstal v Jižních Čechách, střední keramickou školu absolvoval v Bechyni, a poté se vydal podat přihlášku na DAMU. Na přijímacích zkouškách se poprvé potkal se svou hereckou kolegyní, Ivanou Chýlkovou. Úspěšně složil zkoušky a DAMU dokončil v roce 1985. Hrál v několika divadlech.

  • Divadlo na Vinohradech,
  • Činoherní studio v Ústí nad Labem,
  • Národní divadlo,
  • Divadlo na Zábradlí,
  • a další.

V roce 1993 odjel do Anglie, aby se zlepšil v angličtině, zároveň si přivydělával potiskem triček a chodil na kurzy o herectví. Po návratu do Čech se nadále věnoval herectví.

Filmografie je velmi bohatá

Kromě angažmá v několika divadlech se proslavil i ve filmu a nutno říci, že jich je opravdu hodně. Na Vánoce se s ním setkáváme v pohádce Pták Ohnivák, kde ztvárňuje zlého Skeletona. Velmi dobře si jej můžeme pamatovat z nesmrtelných dílů o básnících, kde si zahrál s Pavlem Křížem. Nezapomenutelným se stal i jako kapitán Tůma z filmu Copak je to za vojáka. Pokud jde o zahraniční tvorbu, hrál v pohádce Princezna Fantaghiro, dále v americkém filmu Hellboy nebo německém Habermannově mlýně. V letošním roce si zahrál ve filmu Bobule 3. A na rok 2021 jsou s Karlem Rodenem naplánovány premiéry filmů Zlatovláska a Jan Žižka.

Z jeho filmů jde jen o malý výčet těch nejznámějších. A doufáme, že ho ještě v nějakých rolích mnohokrát uvidíme.