Hořký svět versus ZOO: Hořký svět už má svůj milion diváků a začíná šlapat na paty ZOO

Hořký svět versus ZOO: Hořký svět už má svůj milion diváků a začíná šlapat na paty ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když je seriálu ZOO věnována velice masivní reklamní péče, nakonec si i seriál Hořký svět našel své diváky, kterým se trochu dobrodružný podnikatelský příběh tří milovníků piva trefil do noty.

Seriál ZOO

postava Sid, zdroj FTV Prima

Pokud se podíváme na seriál ZOO pod drobnohledem, vlastně najdeme hodně nedostatků v ději, které přes bombastické reklamy nejsou vidět. Po odchodu poměrně hodně silné dvojice musí Prima pozornost soustředit na Pecháčkovou a udělat hvězdu z ní, tak jako ji v minulosti udělala z Burešové.

O tom se ale už šeptalo hned poté, co Burešová oznámila těhotenství. Jen kvůli obavám o diváky byl vytvořen dojem, že oblíbená Viky v seriálu bude a jen si na chvilku odskočí porodit. Jak se ukázalo, Burešová se asi moc zpátky nehrne a mateřství si chce vychutnat. Na rozdíl od prvního mateřství, není na to sama a nemusí do práce spěchat.

V ZOO zůstane prázdnota a tu asi Sid nezaplní. A to i přesto, že bude zpívat u Marka v baru (zřejmě s nějakou karnevalovou maskou). Sid je dítě. A to i přesto, že nejspíš odhalí celorepublikový gang s pašovanými zvířaty, protože nikdo jiný není tak chytrý a také vlastně jen díky ní ještě zoologická funguje.

Jak bylo v minulosti vidět, na té nejvyšší židli v ZOO sice sedí žena (v duchu emancipace), ale kromě sklářské rodiny brigádnice Sid ředitelka Roklová žádného sponzora nesehnala. Navíc je sice ředitelka, ale když na Adama přijde záchvat malárie, nemůže jít normálně na neschopenku, protože podřízený ředitelky Roklové by se ho zbavil.

A tak opět vše musí zachraňovat Sid, která dokáže umně lhát a absentéra Adama krýt a dělat kromě detektiva i iluzionistu. Vlastně je s podivem, že ty žirafy, o které se Sid stará, ještě nepošly. Velkou výhodou ZOO je skutečnost, že když několik dílů nevidíte, vcelku o nic nepřijdete.

Seriál Hořký svět

sládek Bořek a Michal, zdroj: FTV Prima

V seriálu Hořký svět se děj natahovat nemusí a během jedné epizody se toho stane docela dost. Jediné, co je opravdu odfláknuté, je samotné vaření piva. Jak vyplynulo z děje, parta „hic“ nakoupila poměrně drahé vybavení a s kyblíkem kvasnic a pytlíčkem chmele se uvařilo pivo.

Pivovar je věčně prázdný, protože Michal má pochybnosti, Štěpánovi se rozpadá rodina a Bořek sám s pivem být nemůže. Je škoda, že se do tajů vaření piva divák nemůže podívat trochu podrobněji.

Jinak ovšem děj sviští. Máma od kluků Hana (ze které se stala ve čtvrté epizodě Marie!!!) už párkrát změnila názor na prodej pivovaru, ale naštěstí díky prozíravému primáři z nemocnice, který pochopil, že si svou investici pojistí tím, že bude spolumajitelce pivovaru věnovat nadstandardní péči (nejen zdravotní), opět pivovar prodat nechce. Michal se nemůže srovnat s tím, že Štěpán si s Bořkem rozumí a jeho až tak moc nepotřebují.

Jenže když mu krachne možnost koupit od Zdeny výhodně veterána, tak se cítí trochu ztracený a vrátí se do pivovaru, kde cítí pevnou půdu pod nohama. Šťastný návrat se ale nekoná, když zjistí, že si jeho společníci trochu upravili recepturu na první várku piva a on byl zase držený v nevědomosti. Sám však lajdácky vymyje sudy a první várka piva je zničená a s ní i šance dobře se uvést.

Štěpánovi se trochu sype život. V pivovaru to nejde úplně podle plánu, a ještě horší je to doma. Trenér Roman už si u Veroniky vysloužil takovou důvěru, že ho nechala vybílit garáž. To se Štěpánovi moc nelíbilo, stejně jako skutečnost, že Veronika ignorovala doporučení lékaře, který Honzíkovi naordinoval zvolnit v tréninku, dokud se nepřijde na příčinu jeho obtíží.

Trenér usoudil, že nevolnosti a únava, které se u Honzíka stupňují, ho brzy přejdou, jen nesmí polevit. A Veronika zaslepená jeho galantností nechápe, kam nezištná Romanova pomoc míří. Když jí to Štěpán bez obalu řekne, cítí se dotčená a i s Honzíkem odchází z domu.

Zdroje článku: