Hořký svět: Bratři na nože, závan nevěry a zpackaná oslava Honzíka, kterého hraje objevený talent, syn Matouše Rumla

Hořký svět: Bratři na nože, závan nevěry a zpackaná oslava Honzíka, kterého hraje objevený talent, syn Matouše Rumla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak už to v životě často bývá, bratři nemají úplně stejnou vizi o svém postavení v pivovaru. Michal se cítí zrazený. Nespokojená je Veronika a Honzík, který začíná vzhlížet stále více k trenérovi Romanovi. Věděli jste, že Honzík je v reálu synem Matouše Rumla?

Vypadá to, že Hana je připravená využít každou příležitost k tomu, aby synům jejich rozjezd podnikání co nejvíce zkomplikovala. Když našla v pozůstalosti staré receptury, zatvrdila se, že na počest zesnulého manžela první pivo musí být Pádlo – ten s ním totiž začínal. Sládek Bořek ale ví své a Pádlo vařit nechce. Když se však na stranu matky přidá i Michal, který má k prvnímu pivu nostalgický vztah, je rozhodnuto.

Bořek a Štěpán hledají způsob, jak uvařit pivo po svém, a snaží se Michala zaměstnat, aby si nevšiml, co se vlastně vaří. Jenže ten to pochopí tak, že si z něj chtějí udělat nádeníka. Když náhodou objeví u kamarádky Zdeny na dvoře starého veterána, rozhodne se, že než být sluhou bratra, raději se nechá z pivovaru vyplatit a peníze investuje do vraku, který opraví a prodá. Už mu ani nevadí vlezlá Zdena, která se rozhodla nezadaného Michala za každou cenu ulovit.

Bořkova dcera Tereza je stále ve střehu a je rozhodnutá s otcem trávit tolik času, kolik jen může, aby ho měla na očích a zabránila mu v pití. Veronika však není moc nadšená, že je Štěpán stále v blízkosti hezké ženy, a když najde spící dvojici na podlaze v pivovaru, cítí se méně provinile za to, že zvažuje opravdu letenky do Brazílie, které dostala od Romana, použít.

Matouš Ruml se synem, zdroj FTV Prima

U Rumlů jablko nepadlo daleko od stromu

Matouš Ruml nikdy nepřemýšlel o tom, že by dělal něco jiného než herectví. Začal s ním jako dítě, když ho maminka spolu s bratrem přivedla do divadelního kroužku, protože doufala, že se hyperaktivní děti trochu uklidní, když budou mít zajímavého koníčka. A Matouš hraní brzy propadl. Před kameru se postavil poprvé v roce 1995 v drobných rolích v televizních filmech. Objevil se také v epizodních rolích v seriálech Život na zámku nebo Letiště a nejde nezmínit Comeback, kde jako přihlouplý Lexa zazářil. Letos má za sebou kromě hlavní role v seriálu Hořký svět také účast v seriálu Devadesátky a Pan profesor.

Seriál Hořký svět pro něj byl výjimečný v tom, že na natáčení se potkával se svým nejstarším potomkem, synem Nathanaelem. Doma má ještě dceru Miu a syna Liama.

Pro Nathanaela to není první seriálová zkušenost. Objevil se třeba v epizodní roli v seriálu Ochránce s Lukášem Vaculíkem.

Matouš a jeho žena Tereza mají s herectvím převážně pozitivní zkušenosti, a proto nasměrovali nejstaršího syna také k herectví, aby si zkusil, zda ho to bude bavit.

„Za mě skvělý, vidím, že ho to baví, moc si z toho nedělá, není nervózní, nic neřeší. Je vlastně šikovnej, docela koukám, jak mu hraní jde,“ pyšní se svým potomkem Matouš.

„Na place jsem se jako táta nechoval, nechával jsem ho být. Byl jsem jako jeho kolega. Měl jsem pocit, že to pro tu práci je daleko lepší. Hlavní pozici i roli radit tady měl režisér, nespoléhalo se na to, že mu to jako táta vysvětlím. To jsem nechával na těch druhých. Jediné, k čemu jsem se vyjádřil, bylo, aby nepodcenil přípravu, ale na place to byl čistě profesionální vztah.“

Zdroje článku: