Jakub Štáfek se na pár měsíců ponořil do pivovarnického řemesla, pivem se mu ale nezavděčíte

Jakub Štáfek se na pár měsíců ponořil do pivovarnického řemesla, pivem se mu ale nezavděčíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Hořký svět patří k podzimním projektům, které si už od úvodního dílu vysloužily poměrně dobré hodnocení. Dvojice dobrodruhů se rozhodla oprášit rodinný pivovar a začít vařit pivo. Svůj úspěch vložili do rukou sládka, který nemůže pivo ochutnat.

Vše je ještě složitější, protože nesou zodpovědnost nejen za mladou rodinu jednoho z nich, ale i za přátele a známé, kteří vložili do výroby oblíbeného moku své úspory. Jakub Štáfek (32) ztvárnil Michala, jednu z hlavních rolí, kdy hraje bratra Štěpána (Matouš Ruml).

Michal pro pivovar obětoval v životě hodně a když jeho bratr studoval, on dřel s otcem a pomáhal mu plnit jeho velký životní sen. Jenže jeho otec byl dobrý obchodník, ale neměl pro výrobu piva tu správnou chuť a když mu odešel sládek, jiného nesehnal, a tak šel podnik pomalu ke dnu. Z kdysi prosperujícího rodinného podniku už moc nezůstalo.

Po smrti otce se měl rodinný poklad prodat, ale bratři se nakonec navzdory snaze matky fabriku prodat rozhodli, že navážou na rodinnou tradici.

Jakub Štáfek během natáčení, zdroj FTV Prima

Jakub Štáfek se tak na několik měsíců stal mladým sládkem, ale ani během natáčení k českému národnímu nápoji cestu nenašel. Jak se přiznal v rozhovoru pro Prima Ženy, když už se rozhodne pro skleničku, sáhne raději po víně.

Ani kdyby točil jiný seriál TV Prima, který vznikal uprostřed vinic, nejspíš by nijak zvlášť neocenil ani dobré moravské víno. Jakub totiž žije téměř bez alkoholu.

„Plzeň si rád dám jednou za čas, ale že bych jí holdoval nějak extra... Já jsem spíš vínový, popravdě řečeno. Ale obecně poslední dobou nějak zjišťuji, že se ten alkohol nějak vytrácí z mého života,“ prozradil herec, režisér a sportovec Štáfek.

Přestože není velkým konzumentem, na české pivo nedá dopustit a zmínil se, že když v Anglii ochutnal pivo, nedalo se podle něj vůbec pít a rozhodně se nebrání tomu, že jsme národ pivařů a pivo je naší chloubou.

Jakub Štáfek se nedávno oženil s přítelkyní Dominikou a jeho žena nemusela mít starosti, že by mu uprostřed toho seriálového vaření třeba nakonec pivo zachutnalo. S narozením dcery Olívie se mladý herec rozhodl změnit životní styl a spíše se věnovat sportu než popíjení s přáteli.

„Ale neříkám, že někdy v budoucnu neupustím páru, nerad bych ze sebe dělal asketu,“ zmínil se Štáfek.

Diváci budou ale určitě zvědaví, jestli se Michalovi a Štěpánovi nakonec přece jen podaří získat pro své pivo ocenění, jak slíbili celému městu.

Zdroje článku: