Zjistěte s našim kvízem, jak dobře znáte slavnou ságu Pán prstenů

Zjistěte s našim kvízem, jak dobře znáte slavnou ságu Pán prstenů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Připravili jsme pro vás kvíz, který odhalí, zda jste fanoušky jen filmového zpracování nejznámější fantasy trilogie, nebo zda jste se odvážili pustit i do obsáhlé a detailní četby knih z pera anglického spisovatele, Johna Tolkiena.

Ať už ale mluvíme o filmech, nebo o geniálně napsaných knihách, jedno je jisté. Pán prstenů patří s jistotou k jedné z nejlepších sérií všech dob. Kina, která promítala na konci roku 2001 filmové zpracování prvního dílu, vzali fanoušci Tolkienových knih útokem. Jednalo se o nečekaně propracovanou knižní adaptaci, podtrhnutou do té doby neotřelými počítačovými triky a dechberoucí hudbou pod taktovkou kanadského hudebního skladatele, Howarda Shora. Celou trilogii o životě ve Středozemi mistrně natočil novozélandský režisér Peter Jackson, jenž má na svědomí i filmové zpracování Hobita. Filmy získaly celkem 475 ocenění z 800 nominací, a tak se jedná o nejoceňovanější filmovou sérii všech dob. Třetí, závěrečný film s názvem Návrat krále se může pochlubit neuvěřitelnými jedenácti získanými Oscary.

Jak velkými fanoušky jste a zda jsou vám známi i drobné detaily vyskytující se pouze knihách, to zjistíte v následujícím kvízu.

Kolik jste získali správných odpovědí? Pokud více jak sedm, můžete se považovat za znalce filmového zpracování i knih. Pokud méně, nezoufejte. Uspořádejte pro přátele filmový večer a společně se ponořte do kouzelného světa Středozemě. A pokud chcete znát příběh Froda Pytlíka a jeho blízkých do nejmenších detailů, přečtěte si papírovou formu nezapomenutelné ságy.