Hobit: Neočekávaná cesta: Podle mnohých je film prokletý kvůli jeho problémům s natáčením

Hobit: Neočekávaná cesta: Podle mnohých je film prokletý kvůli jeho problémům s natáčením
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bilbo Pytlík je součástí výpravy, která se vydala na dlouhou a náročnou cestu, aby získali zpět trpasličí království Erebor. Na scénu přichází také mocný čaroděj Gandalf Šedý a Bilbo se díky němu nachází ve společnosti třinácti trpaslíků včetně legendárního bojovníka Thorina.

Jejich cesta je velmi nebezpečná, musí projít zeměmi se zlobry, skřety a kouzelníky, Osamělá hora je velmi daleko. Během cesty Bilbo také poznává Gluma, díky kterému stane tváří v tvář lstivosti a odvaze. Nakonec se malý hobit stává majitelem zlatého prstenu, který má na svědomí celý osud Středozemě.

Každý den se připravovala kvanta jídla

Je naprosto jasné, že natočit takový film dalo spoustu práce, času a také na něm pracovalo hodně lidí. Jen hlavní štáb tvořilo více než 500 lidí. Pro ně se každý den muselo navařit až 600 hlavních jídel a bylo použito víc jak 100 kilogramů masa za den. Tvůrci měli také každé ráno uvařeno na 300 káv. Celková cena kávy za celé natáčení činila 380 000 amerických dolarů.

Premiéru filmu doprovázely protesty

Aby mohl být film natočen, bylo zapotřebí také použití 240 nákladních vozidel. Mimo to se natáčení zúčastnilo i 49 ovcí, 15 slepic, 9 koz, 5 volů, 4 bažanti, 2 kachny nebo slepice na vodítku a další. Bohužel 27 zvířat při natáčení zemřelo, o čemž se dozvěděli ochranáři zvířat PETA. Ti se také sešli s protestem před wellingtonským kinem, kde se konala první premiéra filmu.

Snímek vydělal neskutečné peníze

A jak si film po uvedení do kin vedl? Jenom během svého premiérového víkendu vydělal v amerických kinech necelých 85 milionů amerických dolarů. Tím tak porazil film Já, legenda, který byl do té doby v čele se 77 miliony dolarů. Ovšem pozor, celkový výdělek filmu činil více jak 1 miliardu amerických dolarů, to už je slušná zásluha.

Na Hobita: Neočekávanou cestu se můžete těšit už tuto středu 5.8. ve 20.15 hodin na televizi Prima.