Dnes v Ulici: Vojta a Milošek utečou z domova a Magdinu hlavu obsadí vši

Dnes v Ulici: Vojta a Milošek utečou z domova a Magdinu hlavu obsadí vši
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velikonoční pondělí je tady a Vojta s Miloškem uskutečňují svůj bláznivý nápad – utečou z domova. Uvědomují si, že na dalekou cestu potřebují peníze, a tak si je půjdou sehnat do Coolny. Magda se zatím drbe ve vlasech jako šílená – a není to kvůli alergii na šampon.

Malí koledníci prchají do Kašperských Hor

Vojta s Miloškem hodlají využít velikonoční koledy k útěku. Jsou to chytří hoši a vědí, že bez peněz se dlouho neobejdou, a tak, vyzbrojeni pomlázkami, snaživě tahají prachy z každého, kdo se namane. Za tím účelem zajdou i do Coolny, kde je zrovna Bára, která jim drobně přispěje. Zkušená opatrovatelka dětí okamžitě pozná, že si kluci počínají tak, jako by byli na nějaké výpravě. Brunovi se zdá divné, že by je rodiče nechali jít samotné tak daleko od domova, a pro jistotu zavolá Karle. Ta už se společně s Márou po synovi shání, podobně jako Knoblochovi po tom svém.

 

Než si pro oba chlapce přijdou, Bruno z nich vytáhne přiznání. Řeknou mu, že chtěli tajně utéct do Kašperek, aby Vojta nemusel do děcáku. Karla a Kryštof jsou šokováni tím, že ho taková myšlenka vůbec napadla. Zřejmě je musel slyšet se hádat. Vysvětlí mu, že se to nikdy nestane – i kdyby táta odešel bydlet jinam. V podstatě jim nezbude než synkovi povědět celou pravdu, že to odteď bude doma probíhat trochu jinak než dřív. Když je to konečně venku, Kryštof si chce začít hledat byt. Do Karliny garsonky rozhodně nepůjde.

Magdu svrbí hlava. Má ji plnou vší

Tomáš se pokusí přemluvit Magdu, aby přijala místo ředitelky. Prokopa to zase tolik nepřekvapuje, podle něj ji Tomáš bere jako dceru, na kterou se za všech okolností dívá nekriticky. Tohle prohlášení povede k pořádné hádce. Magda už navíc bude podrážděná kvůli tomu, že Prokop zatvrzele odkládá klíče na její klavír, přestože mu speciálně pro tento účel pořídila misku. Navíc ji celý den šíleně svědí hlava. Nejdřív si myslí, že za to může šampon, který si od Prokopa půjčila, ale pak se ukáže nepříjemná skutečnost – Magda má vši.

Prokop nemá důvěru v Magdiny schopnosti.
Prokop nemá důvěru v Magdiny schopnosti. | Zdroj: TV Nova

Zatímco jí přítel pročesává hlavu, hádají se dál. Prokop totiž tvrdí, že díky svým zkušenostem a kontaktům je na post ředitele lepší volbou. Magda to pochopí tak, že v jeho očích nemá na to být dobrou ředitelkou. Přepadne ji neodolatelná chuť to místo vzít, jen aby mu dokázala, že se plete.

Zdroj článku:
  • Autorský text