Pátek v Ulici: Prokop otevře otázku důchodu profesora Kaliny. Magda z toho šťastná nebude

Pátek v Ulici: Prokop otevře otázku důchodu profesora Kaliny. Magda z toho šťastná nebude
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4455. díle se mj. bude řešit Kalina a jeho desítky let zastaralé učební metody. Zdá se, že Magda měla pravdu s tím, že se ho děti bojí. Jenže jak zatvrzelému důchodci vysvětlit, aby změnil svůj přístup? Navíc už to není jen její problém, protože Kalinu teď spolu s ní řeší i Prokop a Landová. Ona tuhle skříňku ale otevřela, a tak se jí nedivíme, že má z toho špatný pocit. 

Pod Kalinou se třese židle 

Profesor Kalina si svůj problém vlastně způsobil sám. Už bezmála třicet let používá pořád ty stejné učitelské metody, a tak se nemůže divit, že se svým přístupem moderním žákům oddaluje. Že je něco špatně vytušila už Magda, když za ní začaly přicházet Kalinovy děti s tím, aby je doučovala. Magda si potom na Kalinu posvítila a vysvětlila mu, že něco se zkrátka musí změnit. Jenže aby mu něco přikazovala nejméně o tři generace mladší učitelka, to je pro Kalinu jako červený hadr pro býka.

A protože se do jeho metod vložila i Landová, která do jeho hodin dochází na pravidelné hospitace, a také Prokop, který řeší jeho případný důchod, něco udělat zkrátka musí. Magda doufá, že mu v tom s Otíkem budou moci pomoct. Vždyť už teď má pro něj kurz moderního přístupu ke studentům, na který Kalinu láká. Jenže ten o něm nechce ani slyšet. 

Prokop už se dere na Irenino místo 

Úplně nejhorší pro Magdu teď je, že Kalinu řeší i urputný Prokop. Když se ten do něčeho zakousne, je opravdu vytrvalý. A Prokop si myslí, že je Kalina zralý na důchod. Jenže Prokop není citlivý jako Magda. Ta si totiž dobře uvědomuje, jak nešťastné řešení by to pro Kalinu, který učení miluje, bylo. Proto Prokopovi jemně vysvětluje, aby ve svých názorech brzdil. Ale on si nedá říct.

Prokop obviní Irenu z laxního přístupu kvůli těhotenství. Vidíte to stejně?
Prokop obviní Irenu z laxního přístupu kvůli těhotenství. Vidíte to stejně? | Zdroj: TV Nova

Naopak nakluše k Landové a vyčte jí její přístup k Magdě. Přitom se chová velmi neobratně. Naznačí totiž, že Landová dělá špatná rozhodnutí kvůli tomu, že je těhotná. Irena si to sice bere osobně, důrazně však Prokopovi naznačuje, kde je jeho místo. 

Zdroj článku:
  • Autorský text