Ulice: Magda už nechce jen randit a Prokop svádí boj s větrnými mlýny Landové

Ulice: Magda už nechce jen randit a Prokop svádí boj s větrnými mlýny Landové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4413. díle Ulice se propast mezi Magdou a Prokopem zase o něco prohloubí. Aby také ne, když Prokop absolutně nechápe, co po něm Magda chce. Chápat by to ale měl. Magda je teď v prekérní situaci. Ačkoliv Otíkovi tvrdí, že Prokopa miluje, čím dál tím více si uvědomuje, jak moc se v něm nejspíš spletla.

Není den, aby se u Marečkových něco nedělo. Rozvod je u nich na spadnutí, Luboš se stále drží svého papírového diáře, kdežto ostatní členové rodiny preferují sdílený kalendář. Došlo také k záměně obálek. Zatímco ta s pětistovkou pro Vojtu skončila u Máry a Karly, desetitisícová splátka leží v šuplíku u Vojty.

Ten s Miloškem už spekuluje o tom, jak svou desítku utratí. Přijdou na to dřív, než k obchodu dojde? Tony z Máry dále vytahuje informace ohledně toho, jak to teď s Karlou mají. Doufá, že Mára s Karlou svůj rozbitý vztah slepí. Fantazie se mu rozjela na plné obrátky a teď má problém Karle věřit nos mezi očima. Karla pro Máru pochopení nemá. Není schopná mu vysvětlit, v čem byl Jakub lepší. A tak se v tom více méně plácá sám. 

Velkým tématem tohoto dílu je Magda a Prokop. Po Mirkově svatbě, která byla očekávaně výjimečná, má Magda čím dál tím větší pocit, že by měli s Prokopem bydlet spolu. Už nechce jen randit. Chce mít doma někoho, kdo na ni bude čekat, až přijde z práce domů. Je jí 31 let a chce mít vztah se vším všudy. Jenže pokaždé, když načne téma společného bydlení, se z Prokopa stane zatvrzelý beran.

Magda je nadšená Mirkovou svatbou
Velkým tématem tohoto dílu je Magda a Prokop, Zdroj: TV Nova

Útěchu i zastání Magda nachází u Otíka, který ji plně podporuje. Sám Prokopovo chování nechápe a navrhuje, aby na něj po vzoru Hedviky zatlačila. Jak sám přiznává, také mu chvíli trvalo, než se rodinného života přestal děsit. Otík se potom sám snaží na Prokopa zakleknout s tím, že by Magdu v takové nejistotě nechávat určitě neměl. Jenže Prokop odpálkuje také Otu se slovy: „Až se Magda vzpamatuje ze svatby chlapa, kterého si málem vzala, bude všechno v pohodě.” Jenže bude?  S Magdou se ještě v ten večer stihne rozhádat nad zkaženým větrníkem, který putuje do koše a nejspíš tam míří i jejich vztah. 

Prokop se teď vůbec více mračí a je nevrlý. Ředitelskou pozici mu vzala Landová, která se nečekaně vrátila a s ní i všechny jeho ambice. Ani finance na nový promítací systém nedostane. Místo toho se vybaví posilovna pro tělocvikáře. 

Bára dál smutní. Rozchod s klukem, se kterým plánovala svou budoucnost, zkrátka za pár dní rozdýchat nejde. O to více jí celou situaci stěžuje fakt, že Frantu a celou jeho šťastnou rodinku před domem často potkává. Potom jí nezbývá nic jiného, než doma brečet a uklízet, aby přišla na jiné myšlenky. Když nic jiného, alespoň vztah Báry a Michala tento rozchod zcelí. Bára to ale zvládne.

Alespoň o tom ujišťuje svou matku, která by nejraději Frantu stáhla z kůže. Díky zradě má teď v sobě Bára více bojovnosti. A to se do života hodí, no ne? Nakonec Bára činí rozhodnutí, že půjde studovat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text