Ulice: Magda dává Prokopovi za vinu, že si nevzala Mirka

Ulice: Magda dává Prokopovi za vinu, že si nevzala Mirka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mirek se chce ve 4402. dílu znovu sejít s Magdou a Prokopem. Důvod jim však neprozradí, protože se vůbec neukáže. Místo schůzky se Magda s Prokopem příšerně pohádají. Kryštof je zase nepříjemný na Karlu kvůli její práci. Naštěstí si brzy uvědomí, že to byla chyba, a Karle dá i něco pro radost.

Mirek píše Magdě a Prokopovi, jestli jim už přišlo svatební oznámení. Magdě se na svatbu vůbec nechce, ale Prokop by to rád pojal i jako takový výlet, a tak Magda nakonec souhlasí. Mirek by se s nimi ale rád potkal ještě před svatbou. A to brzy, hned následující den po jeho zprávě. Co jim může ještě chtít? To se Prokop s Magdou jen tak nedozví, protože je Mirek nechá čekat v krámku, a nakonec ani nedorazí. A ještě se kvůli Mirkovi stačí pohádat.

Prokop nechápe, proč Magda zase obrátila a nechce s ním na svatbu jet. On se jí naopak snaží vysvětlit, proč chce, aby s ním na svatbu jela. Aby se navzájem podpořili, protože budou jistě středem pozornosti ostatních jako ti, kteří Mirka podváděli. Magda dává dost důrazně najevo, že je Mirek hlavně Prokopův kamarád. Její tvrzení Prokopa dost šokuje vzhledem k tomu, že ona s Mirkem chodila. Jenže tím hádka nekončí, naopak začne ještě více gradovat a Prokop s Magdou na sebe křičí. A křičí věci, které tomu druhému hodně ublíží. Magda Prokopa obviní, že je to vlastně jeho chyba, že si Mirka nevzala. Mohla být už dávno vdaná a s Prokopem by se nikdy nedostali do této nešťastné situace. Prokop to vidí tak, že mu tím chce vlastně říct, že jí zničil život. 

Mirek má znovu něco na srdci
Mirek má znovu něco na srdci, Zdroj: TV Nova

Karla přijde domů pozdě večer úplně vyčerpaná. Proto nejdříve dost dobře nevnímá, jak je na ni Kryštof naštvaný a co jí vyčítá. Je bezohledná, protože Kryštof nesouhlasil s tím, aby šla do práce, a Karla si to i tak prosadila. Nechá děti hlídat Věru, která je po operaci a téměř u nich doma zkolabuje, takže s jejich dětmi musí vypomáhat ještě Bruno, než aby si to ona jako máma zařídila. Kryštof jí za to hodně vynadal, ale Karla si myslí, že nemá důvod s ní takhle jednat. Jako by hledal jakoukoliv záminku, aby ji mohl dusit. 

Karla je z toho věčného domácího stresu vyčerpaná a svěří se s tím, co se u nich právě děje, Dominice. Ta jí poradí, že pokud spolu mají zůstat, musí něco vydržet. Kolik toho však má ještě překonat a skousnout? Kryštof ji k tomu všemu začal kontrolovat a nařizuje jí, co má a nemá dělat. Chvilku to vypadalo, že už se nejhorší bouřky přehnaly, ale jak je vidět, znovu se objevují. Kryštof je znovu podrážděný a nepříjemný. Na konci dne si ale Kryštof s Karlou sednou, v klidu si promluví a Karla ještě nakonec dostane od Kryštofa malý dárek. To je mnohem příjemnější obrat. 

Irenu Landovou trápí těhotenské nevolnosti, a tak zkouší všechny možné způsoby, které by jí alespoň trochu ulevily od žaludku na vodě. Jenže žádné nezabírají. Metoda najezení se, i když jí je špatně, nefunguje podle očekávání, a dokonce její nevolnosti ještě zhorší. Irena se proto musí rychle odebrat na školní WC. K jejímu překvapení však nebude jediná, koho trápí úplně ty stejné potíže. U umyvadel se sejde se stejně bledou sedmnáctiletou studentkou, která v ruce také drží láhev s vodou a citrony. Irena požádá Magdu, aby s ní promluvila a opatrně od ní zjistila, jestli není těhotná. To by škole znovu neudělalo dobré jméno. 

Zdroj článku:
  • Autorský text