Ulice: Vanda stále čeká na žádost o ruku. Luděk se tím velmi dobře pobaví

Ulice: Vanda stále čeká na žádost o ruku. Luděk se tím velmi dobře pobaví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda se všemožně snaží Luďka opatrně upozornit na to, že ji ještě stále nepožádal o ruku, a přitom má připravený prstýnek. V jednu chvíli už to nevydrží a přizná se, že o něm ví. A Luděk? Ten se ve 4399. dílu nasměje jako zatím nikdy. To Michal a Šimon bojují o své dívčí lásky, jak se dá.
Michal se Šimonem
Michal se Šimonem, Zdroj: TV Nova

Michal se z máminy reakce nevzpamatoval ani následující ráno. Iva mu nic zlého neprovedla, ale Michal má pocit, že Žofii vypudila, jen aby neměla žádné starosti. Je na mámu naštvaný, hubatý, až by se měl nad sebou zamyslet. Na to, jak se svou mámou mluví, jsou oba rodiče hodně mírní a reagují opravdu velmi chápavě. Zato Michal řve a řve a servítky si nebere. A to přitom Iva dělala to nejlepší, co svedla, aby se mezi Žofií a její mámou všechno urovnalo. Domluvila dokonce Žofii doučování fyziky u Báry, a to prolomilo ledy. Zatímco Michal mámu proklíná, Žofie ji nemůže vynachválit a říká Michalovi, že má velké štěstí, že má takovou mámu. I Michal tedy nakonec uznává, že to vymyslela výborně a dává jí za pravdu. 

I u Gábiny doma to houstne. Šimon by nejraději ani na žádný lyžařský výcvik nejel, protože tam se sebou nesmí mít notebook a turnaj se neúprosně blíží. Kde Šimon musí přidat, tam to odbývá a co si má odpustit, o to se nejvíce pere. Učení ho tedy jaksi nezajímá a stejně tak ho nezajímá ani zákaz mít s sebou tablet nebo již zmíněný notebook. Turnaj v online hře ho teprve čeká, ale v lyžování je hotový šampion už nyní.

Tedy chce tak alespoň vypadat před Valerií, která se ho ptá, v jaké chce být na lyžařském výcviku skupině. Zatímco ona se drží ve druhé, kde chce být se svým přítelem, Šimon se bez jakéhokoliv rozmýšlení přihlásí do první, ve které jsou úplně ti nejlepší, kteří na lyžích s přehledem sjíždějí černou sjezdovku. Chce na Valerii samozřejmě zapůsobit. Vnitřně však o svých lyžařských schopnostech není vůbec přesvědčen a svěří se s tím dědovi. Ten má pro něj jako vždy pochopení, obzvlášť, pokud se jedná o ženu, tedy v tomto případě dívku. A také, pokud se jedná o lumpárny. Šimon si mu stěžuje, že si se sebou nemůže vzít notebook, ale Mastný má jako vždy řešení. Vždyť už mu přece nikdo zavazadla u autobusu kontrolovat nebude, tak si ho má tajně zabalit. Tím jdou ale oba proti Gábinině rozhodnutí. 

Vanda stále čeká na prstýnek
Vanda stále čeká na prstýnek, Zdroj: TV Nova 

Vanda vytáhla na Vánoce kreditku a utrácela z ní ve velkém. Teď nemá ani na oběd, protože na ni musela vrátit dvacet tisíc. Sotva se Vanda dostala z toho nejhoršího, znovu pokouší osud a myslí si, jak to má pod kontrolou. Jolaně se to snad zdá. Co naopak dělá pološílenou Vandu, je fakt, že ji Luděk stále ještě nepožádal o ruku, a přitom má nachystaný prstýnek.

Navíc byla u gynekologa na kontrole po operaci a tady dostala otázku, jestli s manželem plánují rodinu. Taktně jí naznačil, že už není nejmladší. Vanda to doma vypráví Luďkovi, aby ho přiměla k činům, ale ten ji akorát namíchne, nic nechápe. Vanda si mu stěžuje, že se pořád cítí jen jako jeho milenka, které nic nepatří, ze které si kolegyně v práci utahují a není si jistá, jak to s ní Luděk vlastně myslí. A protože se Luděk pořád nemůže vyjádřit a nechápe, proč se Vanda tak vzteká, přizná se mu k nalezenému prstýnku.

V tu chvíli se Luděk začne od srdce smát, takže reaguje úplně opačně a Vandu tím naprosto zesměšní. Ta je tak rozčílená, že se rozhodne přespat u Jolany s Marií. A taky je rozhodnuta, že pokud ji Luděk nepožádá o ruku, končí s ním. Nemá jinou možnost, aby si zachovala důstojnost.

Zdroj článku:
  • Autorský text