Podaří se Šimonovi v roce 2023 zapadnout mezi spolužáky?

Podaří se Šimonovi v roce 2023 zapadnout mezi spolužáky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jelikož byl rok 2022 pro Šimona více než náročný, řada diváků by pro něj chtěla alespoň částečnou úlevu. Ta by mohla přijít v případě, že by se Šimonovi v roce 2023 alespoň nějak podařilo zapadnout mezi spolužáky. Jelikož je introvertní, má s tím nemalý problém. Šancí pro něj může být sestra jednoho z jeho trýznitelů. Ovšem to jen za předpokladu, že ji nechá. 

Sžírají Romanovu sestru výčitky svědomí? Anebo Šimona miluje? 

Přestup na novou školu není žádná procházka růžovou zahradou, o čemž se přesvědčil Šimon Urban, když si na něj ve škole zasedli dva agresoři Roman a Viktor. Ti ho šikanou dohnali až ke zkratu, kdy do školy přinesl Hermanovu zbraň. Naštěstí se škola i většina studentů postavila za Šimona. Ten teď má šanci začít znovu a jinak, v čemž ho podporuje sestra jednoho z agresorů. Té bylo chování svého bratra vždycky proti srsti. Když se pak dozvěděla všechny detaily, rozhodla se, že se Šimonovi omluví, a dokonce mu přinesla peníze, o které ho agresoři během šikany okradli.

Romanova sestra a Šimon se sblížili. Zdroj: TV Nova

Šimon zpočátku nevěděl, která bije, a původně mu i lichotilo, že má na své straně vůbec někoho. Postupně se začal s Romanovou sestrou sbližovat a ta mu dál poskytovala cenné rady. Mimo jiné ho často zvala do své party přátel. Ostatně právě to Šimonovi pomáhá ze všeho nejvíce. Jako introvert potřebuje vystrčit hlavu ze své ulity a do komunikace s ostatními se i trochu nutit. Ono snažení ale většinou přináší výsledky. 

Romanova sestra má o Šimona až přehnanou péči a diváka by mohlo napadnout, proč se o něj nestarala dřív, když bylo zjevné, že ho její bratr trápí? Proč zakročila, až když bylo po všem? Trápí ji teď výčitky svědomí, nebo se do Šimona zamilovala? Ostatně i Šimonovi by teď pomohlo, kdyby v péči trošku polevila. Nechce totiž, aby za něj orodovala a bojovala holka.

Naštěstí má Šimon Michala 

S Michalem Klímou sice Šimon do stejné třídy nechodí, ale na chodbách se čas od času potkají a také spolu doma přes počítač hrají hry. A co se Michala týče, má Šimon opravdu štěstí, že ho má. Ačkoliv Michal Klíma působí jako ten největší puberťák, zdání klame. Je to rozumný mladý hoch, který si udržuje zdravý nadhled. I Šimonovi tedy doporučil, aby se ohledně Romanovy sestry tolik nedurdil a byl vděčný za to, že se o něj někdo zajímá. Šimonův pohled totiž nechápe. Co on by dal za to, kdyby se za něj takhle postavila jeho milovaná Žofka? Té ale nejspíš vůbec nedochází, jak moc ji Michal miluje.

Každopádně může rok 2023 přinést Šimonovi spoustu nových přátelství. Ale to jen za předpokladu, že vystrčí nos ze své ulity a půjde vidět. Šimon se zkrátka musí naučit vykročit ze své komfortní zóny, aby byl silnější a odolnější. Pak si na něj žádný agresor už nic nedovolí. Možná, že v roce 2023 získá Šimon nejen přátele, nýbrž i novou holku. 

Zdroj článku:
  • Autorský text