Irena Landová zažívá v Ulici hořké odmítnutí

Irena Landová zažívá v Ulici hořké odmítnutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Role Ireny Landové, kterou v Ulici ztvárnila Kateřina Holánová, se vydává zlatou střední cestou. V Ulici úplně neškodí, není v ní ale ani oblíbená. Role Ireny Landové je prostě barevná, což může ocenit především náročnější divák.

Irena Landová v Ulici u diváka vzbuzuje rozporuplné reakce

Irena Landová rozhodně není jednou z postav, která by, co se oblíbenosti týče, od diváků dostala rovných 100 %. Rozhodně však není ani přímou zápornou rolí a seriálovým padouchem. Irena Landová jde v Ulici zlatou střední cestou.

Je cílevědomá, pečlivá a stojí si za svým. Díky své nátuře se nebojí prosazovat nepříjemné věci i za předpokladu, že tím u svých kolegů nevzbudí příliš sympatie.

Irena Landová do dějové linky Ulice přichází zrovna ve chvíli, kdy se psychicky zhroutila ředitelka gymnázia Božena Puklická a je potřeba ji zastoupit. Toho se Irena Landová ujme s takovou vervou, až je to někdy kolegům proti srsti.

Co se ředitelky gymnázia týče, mají učitelé v preferencích jasno – určitě chtějí, aby se do práce vrátila Božena Puklická. Ta se nakonec vrátí, avšak při novém volebním období na pozici ředitele vyšachuje Landová Puklickou ze hry a stává se novou ředitelkou gymnázia. S Landovou přicházejí i změny, které ne každý vítá.

Mimo pracovní život se Irena Landová cítí osamoceně a má pocit, že jí ujíždí vlak. V tom se zakouká do nového učitele Prokopa a nějak cítí, že by u něj mohla mít šanci. Prokop je však zakoukaný hlavně do Magdy a s Landovou chce udržovat pouze přátelský a profesní vztah. Přichází hořké odmítnutí, které musí Landová zpracovat už jen z toho důvodu, že se dál musí s Prokopem ve škole potkávat.

Irena Landová zároveň zjišťuje, že Prokop něco má s učitelkou Magdou, kterou v Ulici hraje Veronika Čermák Macková a to ji zraňuje podruhé, protože se předtím Magdě s city k Prokopovi svěřovala a brala ji jako kamarádku.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Od té chvíle dává Landová Magdě zabrat, je na ni přímo vysazená, čehož si jejich kolegové nemohou nevšimnout. Celý spor se podaří Magdě malinko urovnat. I potom však mezi Landovou a Magdou panuje napjatá atmosféra.

Herečku Kateřinu Holánovou můžete vidět i v jiných projektech

Díky Ulici mohla Kateřina Holánová jako Irena Landová vstoupit do širšího povědomí televizních diváků. Někteří z nich mohli Holánovou znát z filmu Nuda v Brně. Tam ztvárnila výraznou roli Olinky Šimánkové, za kterou získala filmové ocenění.

Kateřina Kateřina Holánová se objevila také v Modrém kódu, v seriálech Ochránce, Dáma a Král a v dalších filmových projektech. Nejvíce však září na divadelních prknech, kde je jednoznačně královnou. V divadle ztvárnila řadu silných ženských rolí. Za roli Rebeky Westové v divadelní hře Rosmersholm získala cenu Thálie.

 

Zdroje: