Lucie Juřičková nebo Boženka Puklická z Ulice?

Lucie Juřičková nebo Boženka Puklická z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie Juřičková v nekonečném seriálu Ulice ztvárňuje postavu Boženy Puklické, bývalé ředitelky tamního gymnázia. Ta ve škole dokonce našla velkou lásku - Mojmíra Kalinu, kterého bravurně ztvárňuje Pavel Nový.

Zpátky k tabuli

Božena Puklická účinkuje v seriálu Ulice už řadu dlouhých let. Dříve než se stala ředitelkou gymnázia, zastupovala zde učitelku Lenku Drápalovou. Boženka byla původně ředitelka základní školy. Když ale došlo ke sloučení školy s gymnáziem, Boženka se vrátila před tabuli jako nová třídní Františka Hrubého.

Nová zástupkyně Lenky si okamžitě padla do oka s místní a velmi váženou profesorkou Miriam Hejlovou, se kterou rovněž sdílí kabinet. Obě tyto ženy toho mají mnoho společného. Ať už se jedna o pořádek a obě mají dospělé syny, tak jsou obě velmi respektované a škola je pro ně na prvním místě.

Tato milá a sympatická paní učitelka bojuje celý život s pocitem nespravedlnosti, jenž dokáže velmi dobře skrývat.

Je to právě její pečlivost a nesmírná vytrvalost, které jí pomohly získat práci snů, a tak udělat ve školství opravdovou kariéru.

Nová ředitelka

Po odchodu Lenky Drápalové na mateřskou dovolenou a Miriam Hejlové, se kterou byla vždy zadobře, se Božena Puklická znovu ocitá na místě ředitelky. Její smysl pro perfekcionismus a občas snad i přemrštěné požadavky, které se týkají dodržování čistoty a pořádku někdy nalomí její vztah s okolím. Nikdy ale ne na dlouho.

Milující syn

I přesto, že má syna, který na matku nedá nikdy dopustit, občas se oba ocitají v komické situaci. A to především právě díky Otíkovi, který na gymnáziu vyučuje výtvarnou výchovu. Ten jako kdyby si z matky nic nedělal, zdání ale klame a Otík má před matkou veliký respekt. Ba se jí někdy dokonce bojí.

I přes jeho sérii průšvihů na něj Boženka nikdy nezanevřela. Jediný velký konflikt, který s Otíkem měla se týkal jeho úprku ze svatebního obřadu, když si měl brát Hedviku. Tu totiž Boženka milovala a brala jí jako právoplatného člena rodiny Puklických. 

Láska jménem Mojmír

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Boženka se s Mojmírem seznámila právě na gymnáziu. Mojmír zde vyučuje matematiku a fyziku a dlouho se ostýchal, aby Božence vyznal své city. Ta mu je ale opětovala a z kolegů se postupem času stal oficiální pár. Ke vztahu měl jen výtky její syn Otík, který nakonec ale zjistil, že Mojmír je pro matku ten nejlepší a mezi dvěma se začalo formovat přátelštější pouto.

Perfekcionismem k psychickému zhroucení

Boženky perfekcionismus a tendence brát si toho na svá bedra tolik, než je schopna zvládnout, si postupem času začalo vybírat svou daň.

Po čase nátlaku a přepracování si vždy tělo řekne "A dost!", nebylo to jiné v případě Boženky.

Ta na úkor toho zkolabovala a po dobu její nepřítomnosti ji zastupovala Irena Landová, která se později přihlásila do výběrového řízení na funkci ředitele školy. Pro Boženku se tento konkurz stal velmi důležitým a náležitě se na něj připravovala. Ovšem kvůli Mojmírovi o post ředitelky přišla. Ten jí ale ujistil, že vše dělal jej pro její zdraví. Nechtěl totiž dopustit, aby se její kolaps opakoval.

Zdroje: