František Hrubý z Ulice, Matyáš Valenta

František Hrubý z Ulice, Matyáš Valenta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý herec Matyáš Valenta hraje v nováckém seriálu Ulice v roli Františka Hrubého od svých deseti let. Do seriálu nastoupil jako syn Zuzany Hrubé, která ale kvůli závislosti na drogách nemohla syna vychovávat. Do péče Františka tedy získali Bedřich a Anna Liškovi.

Herec Matyáš Valenta se narodil v Praze 21. července 1996. Matyášovo herecké nadání bylo objeveno již v jeho čtyřech letech, kdy byl obsazen do televizní reklamy. Tvůrcům se zalíbil a dnes má na svém kontě téměř třicet reklam. Jeho první seriálovou rolí byla postava malého Jirky – syna hlavní postavy, kterou ztvárnil David Matásek – v seriálu Redakce. O dva roky později si Matyáše všiml režisér a scénárista Dušan Klein a obsadil ho do nekonečného seriálu Ulice do role Františka Hrubého. Do Ulice později nastoupila i Matyášova sestra Anna-Marie, která si zahrála Emu Toužimskou.

Od roku 2005 začal Matyáš budovat i filmovou kariéru. První zkušeností byl film A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu a hned rok poté si zahrál ve filmech Maharal - Tajemství talismanu a Rafťáci. V této komedii ztvárnil malého rošťáka Honzíka, mladšího bratra hlavního hrdiny Vojty Kotka. Za poslední dva jmenované filmy dokonce získal ocenění Zlatý dudek.  V roce 2007 dostal Valenta příležitost vyzkoušet si také hraní na divadle. Ve Vinohradském divadle byl obsazen do role Nathana v muzikále DONAHA.

Matyáš studoval obor klavír na základní umělecké škole. Mezi jeho koníčky patří i hra na zobcovou flétnu a sport, především tenis. V budoucnu by se rád stal filmovým režisérem.

Zdroj článku:
  • Autorský text