V páteční Ulici bude rodinu Klímových sžírat nejistota a v bistru se objeví Arnošt Goldflam

V páteční Ulici bude rodinu Klímových sžírat nejistota a v bistru se objeví Arnošt Goldflam
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hoši Klímovi budou na internetu hledat zmínky o obětech dopravních nehod z posledních dnů, ale zbytečně zpanikaří. V závěru týdne s Ulicí se také dočkáme příchodu Arnošta Goldflama, jenž coby záhadný Vilda Burda zanechá v Lumírovi jen ty nejhorší dojmy. Vendula si ho ale hned oblíbí.

Nevědomost psychicky ničí Klímovy, hlavně Ivu

U Klímových teď panují bezesné noci. V pátek, ještě za tmy, bude Michal sedět u jídelního stolu a na telefonu vyhledávat informace o mladém sportovci zraněném při dopravní nehodě. Z útržků, které mu předala Bára, se pokusí vytřískat co nejvíce. Zatím se soustředí na fotbal, ale najít něco užitečného se mu nedaří. Navíc ho vzápětí nachytá Vítek a unáhleně mu vynadá za to, že tajně hraje hry. Když mu syn ukáže mobil a vysvětlí, o co se doopravdy pokouší, táta se mu omluví a ještě se k jeho snaze přidá. Po chvíli skutečně najdou jakýsi článek zmiňující, že mladý a nadějný sportovec předčasně skonal kvůli autonehodě. Pořádně v nich hrkne, než si Vítek všimne, že článek je celý rok starý.

Nakonec tedy budou oba pánové Klímovi tam, kde původně začali, ale nemít žádné zprávy je asi lepší než mít nějaké tragické. Pro Ivu to bohužel tak úplně neplatí, drtivá nejistota ji ničí. Dnes zamíří do práce, kde se ji kamarádka Jitka pokusí vytáhnout na oběd s děvčaty, ale Iva snad ani pořádně nevnímá, kdo a proč na ni vlastně mluví. Nedokáže se soustředit na nic kromě svých bolestných starostí. Když jí pak náhodou zavolá nějaká žena, Iva bude právem předpokládat, že se jedná o telefonát z policie, ale ukáže se, že paní jenom nabízí nějaké operátorské služby, a tak jí zaskočená Iva bez pardonu zavěsí.

Později během dne se Ivě konečně ozve opravdová policie. V pondělí se má dostavit. To je však jediné, co se dozví. Nikdo jí nebude chtít prozradit, jak na tom zraněný mladík vlastně je a co bude následovat. Jak paní Klímová vydrží celý víkend v nevědomosti, aniž by se nervově zhroutila, vážně netuší.

Lumírova drsná hlasová zpráva přivede Burdu do bistra

Pátečního rána bude Lumír pěkně v ráži a hned toho využije k obviňování pana Burdy. Na doporučení Kateřiny mu ještě jednou zkusí zavolat, ale i když ho partnerka požádá, aby zůstal klidný a slušný, Lumír se dostane jenom k hlasové zprávě a pořádně si to vychutná – předem vynadá Burdovi za to, že okrádá naivní důchodkyně, a pohrozí mu trestním oznámením na policii. Věří, že se tak Vilda lekne a možná se sám přizná. Stane se však něco, co nečekal.

Pan Vilém Burda v podání oblíbeného Arnošta Goldflama se osobně dostaví do bistra, aby si promluvil s paní Nyklovou. Lumír si ho vezme na kobereček do své kanceláře, kde bude pokračovat v urážkách a obviňováních. Vilda se mu pokusí vysvětlit, že takový nepřátelský tón není zapotřebí a že se jedná o nedorozumění, ale Lumír mu odmítne uvěřit, triumfálně přesvědčený o vlastní pravdě a neomylnosti. Krátce nato přivolá mámu, aby se na povedeného Burdu podívala osobně. Rozhovor, k němuž následně dojde, si ovšem rozrušený Nykl představoval jinak. Nakonec bude za toho špatného on.

Zdroj článku:
  • Autorský text