V páteční Ulici se pan soudce vloží do finančního problému Gábiny a mile překvapí syna

V páteční Ulici se pan soudce vloží do finančního problému Gábiny a mile překvapí syna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina si bude dělat těžkou hlavu kvůli faktuře od právníka. Jde přitom o nedorozumění, které by Jirkův otec zvládl vyřešit jediným telefonátem, jen kdyby ho byla informovala. Tátovo vstřícné chování v poslední době vyvolá v Jirkovi pochybnosti, jestli k němu nebyl nespravedlivý.

Herman starší zaúřaduje a omluví se Gábině

Když se pan soudce nabídl, že Gábině sežene prvotřídního právníka kvůli nepříjemné záležitosti s neplatícím zákazníkem, zdálo se to jako dar z nebes. Za tenhle dar ale teď bude muset majitelka salonu draze zaplatit. Pravda, nebýt Slavíčka, přišla by o mnohem více peněz, přesto s takovým náhlým výdajem nepočítala. Domnívala se, že právnickou pomoc jí poskytne zdarma jakožto přátelskou službu kvůli známosti s Hermanem. Holt asi něco špatně pochopila, ale protože nechce věci dál komplikovat a dohadovat se, raději právníkovi zaplatí.

Pan Herman napraví nedorozumění s právníkem.
Pan Herman napraví nedorozumění s právníkem. | Zdroj: TV Nova

Teprve poté se Gábina o dané záležitosti zmíní Jirkovi, který se v krámku sejde s tátou, aby mu všechno požaloval. Herman starší prohlásí celou tuhle záhadu za politováníhodný omyl a bude samozřejmě ochoten zjednat nápravu. Prostě s Pepou Slavíčkem promluví. Proč mu o tom Gábina nic neřekla už během jeho návštěvy předchozího dne?

Pravda je, že asi nebyla vhodná nálada. Soudce totiž pohotově odsoudil všechno, co měl po ruce – příliš malý byt, nekvalitní víno, špatně domluvenou večeři. Navíc uděloval Šimonovi výchovné rady podporující násilí, o které jeho máma rozhodně nestála. Pochopitelně si nedovolila vnášet do toho další komplikace. Teď to ale vypadá, že jí Herman ohledně svého kamaráda právníka lhal nebo že jsou snad všichni sklerotici.

Něco takového si vážený soudce samozřejmě nemůže nechat líbit, a tak hned právníkovi zavolá a nedorozumění s ním vyřeší. Vítězoslavně pak zajde za Gábinou, aby ji informoval, že jí peníze přijdou zase zpátky na účet. Zároveň ji stihne pokárat, že se mu sama o ničem nezmínila. Řekl jí přece jasně, že nic platit nemusí. Ona však nechtěla vypadat nevděčně, navíc mohla zkrátka něco špatně pochopit. Od toho ale mají lidé ústa, aby se na všem snáze domluvili, ne?

Pan Herman bude mít ovšem na srdci ještě jednu záležitost, kvůli níž přišel především. Chce se omluvit za to, že se Gábiny ve čtvrtek evidentně nějak dotkl. Rozhodně to nebyl záměr. Chtěl jen podpořit Šimona, bohužel podcenil její pochopitelné rozrušení po zkušenostech s chlapcovou šikanou.

Jirka pomalu mění názor na otce

Jirka pak tátu s velkou slávou vyklepne v tenise a prožije s ním ještě poměrně hezké odpoledne i přesto, že se při rozhovoru dotknou ne úplně příjemných témat z minulosti. Najednou si Jirka říká, jestli nezabil dvacet let zbytečnou ignorací jen proto, že se zasekl ve svých pubertálních názorech na otce. Ten mu totiž dokonce přinese starou bundu, kterou Jirka zamlada přímo zbožňoval a kterou považoval za dávno vyhozenou.

Zdroj článku:
  • Autorský text