Drbárna ze ZOO: Z Alberta se musí stát lepší člověk – nemá na vybranou a začíná to tušit

Drbárna ze ZOO: Z Alberta se musí stát lepší člověk – nemá na vybranou a začíná to tušit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna už se v nové práci zabydlela a všichni ji mají rádi. Albert asi také, ale ještě to neví. Polepšený manažer nemůže mladé ženě odpustit, že se mu vysmála, když se pokoušel ji sbalit. Tak se rozhodl, že ji ze ZOO jednoduše vypudí nebo vyhodí.

Jenže to chudák netušil, jak velké sousto si vzal. Kristýna je houževnaté vesnické děvče, navíc je podobně umanutá jako Albert. Jeho útoky odráží s úsměvem na rtech a o Albertovi roznáší drby, které mu úplně kazí jeho dlouho budovanou reputaci. Kristýna tvrdí, že je Albert v jádru velice milý a dobrosrdečný člověk. Je jen plný nejistoty, a proto nasadil masku darebáka, která má jeho přecitlivělé nitro chránit. A mladá průvodkyně se rozhodla, že Alberta jeho skryté nejistoty zbaví. 

Jejich hra zatím působí dojmem, že se ani jeden, dokud nedosáhne svého cíle, nehodlá vzdát. Albert z pozice nadřízeného má malou výhodu, ale protože Roklová už tuší, že je nová pracovní síla od Alberta šikanována, bude si muset dávat velký pozor, aby v tom pokračoval beze svědků.  

Když se Albertovi naskytla příležitost ke kráděži Kristýniných letáků, které převzala na podpis, nemohl zkrátka odolat – stačilo pár minut, kdy si Kristýna odskočila z infocentra, a dva balíky v hodnotě deseti tisíc korun byly pryč. Mladé ženě tak reálně hrozilo, že škodu bude muset zaplatit.  

Jenže Albert nebyl tak rychlý a nenápadný, jak si myslel. Zahlédl ho totiž Fanda Kolman. Přes všechny špatné vlastnosti, které „místní playboy Fanda” má, je to dobrák – rozhodně by si nenechal ujít příležitost, jak se před kteroukoliv ženou předvést. Právě když se v jídelně ostatní zaměstnanci u stolu s Kristýnou domlouvali, že se jí na uhrazení škody složí, Kolman si Kristýnu odvedl, aby si s ní v ústraní promluvil. Nejen, že jí ukázal, kde balíky jsou, ale také ji informoval o tom, kdo je vzal.  

Na Alberta šly mrákoty, když viděl, že byl odhalen, ale k jeho překvapení Kristýna Marii neřekla, kdo za krádeží skutečně stojí – svedla to na cizí puberťáky. Alberta potom dorazila, když za ním došla do restaurace a do očí mu řekla, jak s ním soucítí. Dále pokračovala tím, že chápe jeho chování a pomůže mu stát se lepším člověkem. Na to už ani Albert neměl co říct. 

Viky se moc nedaří. Nestíhá péči o syna, natož k tomu pracovat. Ani Filip nemá pořád čas, protože stále chodí do práce, a Sid to s malým dítětem moc nejde. Kamil využil příležitosti, která se mu naskytla, a připravil Viky o důležitého klienta.  

A ze Sid je pomalu bezdomovec. V Adamově bytě je těsno, a tak si Sid myslela, že se vyspí v kuchyni u Viky na matraci. Ale ani to nebylo pohodlné. Filip se sice nabízel, že jí uvolní postel, to však Sid nechtěla. A s miminem na doslech to stejně žádný velký odpočinek nebyl.  

Adam už začíná chápat, že taková intenzivní péče o nemohoucího člověka je hodně náročná. Sám to nezvládne. Zdravotní sestru vyhodil, protože se o dědu nestarala. Sid sice přes babičku obstarala další pečovatelku, ale ani ta nemůže být s Hruškou celý den. Adam tak prakticky s dědou tráví každou minutu volna, kterou má. A Bob mu neustále v práci popisuje, že to měli doma s dědou stejně, přičemž jejich děda nakonec umřel. I Adamovi je jasné, že takto to asi dlouho nevydrží, zatím ale netuší, jak to vyřešit. 

Zdroj článku:
  • autorský text