Zlatá labuť: Nejsledovanějšími postavami seriálu nemusí být nutně Petr a Bára. Hodně slibně má děj rozehraný i Irena

Zlatá labuť: Nejsledovanějšími postavami seriálu nemusí být nutně Petr a Bára. Hodně slibně má děj rozehraný i Irena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena je určitě zatím nejrozporuplnější postavou v celé rodině Kučerových. Na první pohled se sice snaží působit jako bezcitná mrcha, ale už teď je jasné, že v jejím případě je to jen póza. Je to prostředek, jak dokázat otci, že je schopnější než její bratři, a že si tak zaslouží mít v rodinné firmě větší moc.

Ale v době plné předsudků, kdy si ženy musely každý krok k emancipaci tvrdě vybojovat, to nebude mít úplně snadné. Její rodiče navíc stále věří v zázrak – v uzdravení nejstaršího syna Rudolfa, který by měl jako prvorozený syn převzít rodinné impérium. Rudolf se zatím spíš za nemoc schovává, a tak se svému údělu prvorozeného úspěšně vyhýbá. V budoucnu by však zásluhou německé doktorky měl přijít životu na chuť, a přestože chodit asi nebude, hlavu má zdravou. Klidně by se tak do rodinného podniku mohl zapojit.  

Irena a její manžel Lukáš nastoupili do děje v nefunkčním manželství. Jak z děje vyplynulo, nebylo tomu vždy tak vždy – Irena si dokonce manžela prosadila proti vůli rodičů, kteří pro ni měli vybranou nejspíš nějakou vhodnější partii. Jenže se ve vztahu něco stalo a Lukáš se začal utápět v alkoholu. Irena se snažila nějak manželství držet, ale už ji to přestalo bavit a v době, kdy se začala přátelit s Gruberem, nabídla Lukášovi, aby si někoho našel a žili si oba ve volném svazku.  

Lukáš nabyl dojmu, že je právě Gruber milencem Ireny, což ona nijak důrazně nepopírala. Realita je však jiná. Ireně se spíš Gruber hnusí a její flirtování je pouze účelové. Navíc je zde i velice nebezpečná Gruberova manželka Linda. Irena tuší, že by Lindin vliv na Grubera nemusel vyznít v její prospěch.  

Na druhou stranu je pro ni únosnější, když si její manžel bude myslet, že má poměr s Gruberem – nedozví se tak pravdu. Ta by mohla mít mnohem horší následky pro celou rodinu. 

Vztah Ireny a Aleny, který vyplaval překvapivě na povrch, by pro Irenu mohl mít následky jak v manželství, tak v rodinné firmě a ve společnosti. Irena je chytrá žena, a proto povzbuzuje Alenu, aby se vdala a nadále předstírala vztah s Jakubem. Tak to bude pro obě bezpečnější. 

klavíristka Marta a Bára
Klavíristka Marta a Bára. | Zdroj: TV Nova

Trochu překvapivě se chová Lukáš, který chce Irenu buď jen vytrestat, nebo opravdu propadl kouzlu slepé klavíristky Marty. Nebál se totiž zariskovat, aby ji dostal z moci Grubera. Je přesvědčený o tom, že jeho zatčení zařídila Irena. Jak sám řekl, s takovou ženou nechce mít nic společného. Na přetřes tak přišel rozvod. Po dominantní Ireně je pro něj křehká Marta příjemnou změnou, protože se vedle ní cítí jako muž. Irena ale možná z tak radikálního řešení radost mít nebude. Přece jen má s Lukášem dvě děti, a když mu nabízela volný vztah, asi nepočítala s tím, že by se mohl zamilovat.  

Zdroj článku:
  • autorský článek