Hvězda Mostu špionů Mark Rylance okusí teror Johnnyho Deppa

Hvězda Mostu špionů Mark Rylance okusí teror Johnnyho Deppa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát se Rylance na Netflixu představí v odlišné roli v italském dramatu Čekání na barbary, kde se potká s Johnnym Deppem a Robertem Pattinsonem. Film byl představený na FF v Benátkách, kde v roce 2019 získal nominaci na Zlatého lva.

Film se odehrává v blíže neurčeném čase v kolonialismu, někde na hranicích, kde je postarší muž (Rylance) strážcem vojenské pevnosti a smírčím soudcem. Jeho pečlivé hospodaření, odpovědnost a smysl pro spravedlnost udržují v kraji už po mnoho let mír.

Je nutné dodat, že Mark Rylance předvádí fenomenální herecký výkon a jeho mladší kolegové by se od něj mohli učit.

Johnny Depp je zde jako krutý a nesmlouvavý plukovník Joll a vidět bláznivého piráta v tak rozporuplné roli je také zajímavý zážitek, přestože nemá ve filmu tolik prostoru, na jaký je zvyklý.

Herec Johnny Depp, Zdroj: PAN Photo Agency / Shutterstock

Jak se nabízí, v pevnosti a širokém okolí dojde s příchodem bezcitného plukovníka k ukončení starých dobrých časů, které v místě panovaly. Starší správce nechápe, proč plukovník řádí tímto způsobem a je postavený před rozhodnutí, zda bude opět loajální k mocnému impériu, které zastupuje, nebo zda se vzepře novým pořádkům a nadále zůstane věrný svým životním postojům, lidskosti a smyslu pro spravedlnost.

Když plukovník Joll musí mimo pevnost a vedením pověří jednoho ze svých věrných (Pattinson), starý správce se snaží alespoň z části napravit škody, což se mu tvrdě vymstí a končí ve vězení, obviněný ze zrady a zbavený funkce.

Nakonec je doslova vyhozený z pevnosti a nachází úkryt u jedné z žen, která u něj v pevnosti pracovala. Ale domorodci si krutovládu nenechají líbit a v jejich prospěch jim nahrává skutečnost, že znají oblast a je jich hodně. Obě strany spustí boj o přežití.

Film režíroval Ciro Guera a inspirací mu byl román od J. M. Coetzeea.

Diváci ocenili na filmu silný příběh, emocionální hloubku, herecké výkony Rylancea a Deppa, hudbu a akční scény.

Natáčelo se v atraktivních lokacích v Maroku.

 

Zdroj:

  • autorský článek