Nejhorší filmy všech dob: Supersmradi 2 aneb doopravdy NEJHORŠÍ film všech dob

Nejhorší filmy všech dob: Supersmradi 2 aneb doopravdy NEJHORŠÍ film všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je úplně jedno, kolik jste viděli filmů se žraloky. Není důležité, jestli jste viděli hromadu hollywoodských hovadin či katastrofálně zkažené komedie. Zapomeňte na všechno, toto je doopravdy nejšílenější natočený nonsens na světě.

Všude jen děti a Jon Voight

„Supersmradi 2“ je „film“ o dětech, které bojují proti starému muži (Jon Voight), jenž chce již od roku 1972 převzat moc nad zemí. Rád bych napsal, proč nebo jak, ale bohužel se to nevysvětlí. Zhruba roční děti mluvící vlastním jazykem se spřátelí s Kahunou. Kahuna je zázračné děcko, od roku 1972 je mu 7 let, skáče salta, jezdí v autě, miluje mizerné hlášky, pije neonově svítící tekutinu, která z něj dělá siláka a chrání celý svět před zlým dědečkem.

Aby nemusel bojovat sám proti praštěnému padouchovi, udělá z kvartetu ještě plínky nosících dětí své spoluhrdiny. Společně se statečně postaví proti zlému muži a porazí ho v magické jeskyni (tato jeskyně je mimochodem domov Kahuny).

Prostě jen pomoc!

85 mizerných minut se díváme na skupinu škvrňat žvatlajících si o životě, o záchraně světa, o důležitých otázkách lidstva a o prdíku či nafouklém bříšku. Každá jednotlivá vteřinka snímku má na diváka stejný vliv jako hodina středověkého mučení. Mimochodem, maximálně po osmé minutě doufáme, že se Bob Clark, režisér tohoto pekelného snímku, ocitl po dokončeném natáčení v mučírně. Smysl filmu sice můžeme hledat, ale neměli bychom. Stejně je expedice po hlubším smyslu zcela irelevantní. Ještě, než nepochopíme jednu scénu, začne další scéna, kterou taktéž nepochopíme.

Nejdivnější roli dostal oscarový (!) vítěz Jon Voight. Zde hraje nacistu (nebo aspoň bývalého nacistu) Billa Biscaina, který provozoval ve Východním Berlíně roku 1972 sirotčinec vypadající jako vězení. O 32 let později ani o den nezestárnul (později ve filmu se dozvíme, že na něj kápla ta neonově svítící tekutina, kterou chlemtá i Kahuna a která nějak zastavuje stárnutí a která možná chutná po limetce a umí tisíce dalších věcí a která…) a pokouší se o to vládnout světu. Jeho geniální plán tkví v tom kontrolovat myšlenky všech dětí pomocí děsného pořadu se skákajícím vodníkem. Ano, přesně takhle to tam je. Na konci filmu je Biscain superparchanty poražen a magicky svítící kolotoč udělá z dospělého diletanta malé, culící se miminko. Ano, i tohle je přesně takto v hotovém filmu.

Kdo se má na ten film koukat?

Po pravdě, tento film smí mít pouze jedno jediné publikum: trash milující b-film-masochisti. Pro dospělé to není. „Vtipy“ jsou až moc ploché, story je až moc blbá a charaktery vůbec nechápeme. Proč chce Biscain vládnout nad dětmi? Proč je Kahuna takový superhrdina? Proč se rodiče těch ostatních dětí vůbec nezajímají, co jejich bídný plod dělá? Proč je první pomocník blázna Biscaine tak strašně blbý? Co minuta snímku, to otázka.

Ani pro děti není film vhodný. Pro batolata je film barevný a vizuálně atraktivní maximálně 10 minut a pro předškoláky budou zábavné pouze krátké dialogy dětí o prdech. Školákům se bude líbit akce na začátku a na konci filmu a pro starší děti to prostě bude jenom strašně trapná podívaná. Dá se tedy říct, že každá věková kategorie najde tak 5 minut, které jí nebudou vadit. Jenže na místo toho, aby se z filmu tím pádem stala zábava pro celou rodinu, je to spíše naopak: Nebude se to nikomu líbit.

Poslední slovo přenechám proto portálu ČSFD. Tam dostali Supersmradi 2 zničujících 7 %, převážně oznámkování „odpad!“ a snímek se pohybuje na 4. místě nejhorších filmů všech dob, i když si určitě zasloužil úplně první místo.

 

Zdroj: 

  • autorský text