Filmové premiéry: Na co se těšit v září v kinech?

Filmové premiéry: Na co se těšit v září v kinech?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kovidová situace momentálně dovoluje výhled na hlavní sezónu v kině, která tradičně začíná v září každého roku. I letos se můžeme těšit na mezinárodní trháky ale i na místní špičkové snímky.

Atlas ptáků

Miroslav Donutil se vrací na velké plátno, a tentokrát znovu jako dramatický herec bez jakékoliv známky humoru. Ve filmu „Atlas ptáků“ od Olma Omerza se řeší komplikované rodinné vztahy se světem moderní komunikační technologie. Hlavním problémem: Někdo vyvádí z rodinné firmy nespočet peněz a dlouholetý šéf Ivo Róna se pokouší problém vyřešit.

Hrají: Miroslav Donutil, Alena Mihulová, Martin Pechlát, Eliška Křenková, Vojtěch Kotek

Miroslav Donutil se vrací na velké plátno, a tentokrát znovu jako dramatický herec bez jakékoliv známky humoru.

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

Ve druhém filmu celkem čtvrté fáze Marvelového vesmíru se seznámíme s čínským superhrdinou Shang-Chi. Ten je konfrontován s vlastní minulostí, když se zaplete do sítě tajné organizace „Deset prstenů“. A samozřejmě ani tady nemůže chybět nebezpečný záporák.

Hrají: Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung Chiu-wai, Ronny Cheng

Zdroj: Autor: Tinseltown / Shutterstock   Alicia Vikanderová

Zelený rytíř

Chrabrý, ale svéhlavý rytíř od kulatého stolu Sir Gawain je synovec slavného Artuše, a proto má touhu po dobrodružství v krvi. Vydává se tedy na nebezpečnou cestu, na jejímž konci čeká velký a tajemný Zelený rytíř. Jaká bude jeho cesta, kterou mu zkříží duchové, obři i zloději?

Hrají: Dev Patel, Alicia Vikanderová, Joel Edgerton, Sarita Choudhuryová, Sean Harris.

 

Zdroj: