Rošťáci z filmu Páni kluci pověsili herectví na hřebík. Bývalé dětské hvězdy se raději vrhli na podnikání

Rošťáci z filmu Páni kluci pověsili herectví na hřebík. Bývalé dětské hvězdy se raději vrhli na podnikání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Táta dvou dětí, pracovník reklamní společnosti, nebo úspěšný podnikatel, který už je bohužel po smrti. Co se stalo s představiteli Tomáše, Jožky a tuláka Huberta?

Michael Dymek alias Tomáš

Film Páni kluci byl Michalova první, ale zdaleka ne poslední zkušenost s natáčením. Jako malý chodil na sportovní školu, odkud si jej také filmaři vybrali, aby ztvárnil postavu malého, leč rozverného a energického kluka Tomáše. Poté se objevil v několika dalších televizních filmech, až nakonec nastoupil jako člen souboru lidových písní a tanců a na herectví takřka zanevřel. Rok před revolucí se rozhodl i se svou partnerkou emigrovat do SRN, kde si nejdřív našel práci jako skladník, později se však vypracoval na vedoucího exportního oddělení pro obchod s východní Evropou. Později dostal nabídku rozjet pobočku v České republice, kde momentálně žije se svou rodinou. Dokonce se začal opět rekreačně věnovat tanci.

Petr Starý alias Jožka

Po snímcích Páni kluci a Ať žijí duchové měl Petr Starý našlápnuto ke slibné herecké kariéře. Po druhém zmíněném filmu se ale rozhodl s herectvím skončit, podobně jako většina dětských herců slávu neunesl. Po dokončení střední školy vystudoval VŠE v Praze a začal s podnikáním. Nejprve se zabýval informačními technologiemi pro právnické subjekty, později vedl i firmu na výrobu parafínových svíček. Roku 2017 ve věku 54 let bohužel zemřel.

Petr Voříšek alias Hubert

Sirotka Huberta ztvárnil Petr Voříšek dokonale. Vždy měl na všechno odpověď a ničeho se nebál. Taktéž měl nakročeno ke slibné kariéře, zahrál si v dalších televizních snímcích, nebo třeba i v dokumentárním seriálu o 2. světové válce. Svou poslední menší roli měl v hororu Jaroslava Brabce Krvavý román (1993). Následně ale herectví definitivně pověsil na hřebík. Vyučil se instalatérem, začal dokonce podnikat v dopravě a logistice, své charisma a kreativitu ale nakonec uplatnil v reklamě. Petr Voříšek si dodnes pečlivě střeží své soukromí, kromě práce toho o něm opravdu moc nevíme.