Odznak Vysočina: Když v perníkové chaloupce není ježibaba, tak je to případ pro Danu Skálovou

Odznak Vysočina: Když v perníkové chaloupce není ježibaba, tak je to případ pro Danu Skálovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celý případ v novém pokračování českého kriminálního seriálu se točil kolem bílého prášku. I policista Petr Bach na něj dostal chuť. Zavzpomínal na hříchy mládí.

Seriál si i přes pomalejší tempo získal své diváky a pravidelně si k obrazovkám sedá přes milion diváků. Krásná příroda, která hraje v seriálu hlavní roli, byla od tvůrců dobrým tahem, i když natáčení pro herce loni v dubnu nebylo úplně pohodové. Seriálové kostýmy byly jarní a letní, jenže v dubnu na Vysočině ještě zima své sbohem neřekla, a tak občas záběr zpestřila i nějaká sněhová vločka.

I v tak malebném kraji, kde lišky dávají dobrou noc, žijí zvědaví mladí lidé, kteří se chtějí bavit a mají chuť experimentovat. Policistka Dana Skálová je ale rozhodnutá drogy do svého rajónu nepustit, a tak když se objeví velice kvalitní pervitin v místním klubu, musí najít jeho původ.

Téměř celá epizoda se odehrává v lese, kde lesníci objevili opuštěný karavan a stopy krve. Jak přivolaný detektivní tým zjistil, uvnitř karavanu nebyli houbaři nebo milenci, ale šlo o dobře vybavenou varnu na pervitin. Jenže v drogové kuchyňce chyběli kuchtíci a jak z děje vyplynulo, už dovařili.

Během vyšetřování se ukazuje, jak rozdílné obě policistky jsou. Zatímco Dana Skálová má ke kraji a k místním lidem silné pouto, její kolegyně Kateřina Vlčková (na úvodní fotografii) chce dodržovat na sto procent všechny pracovní postupy. Benevolentní přístup své šéfové k místním lidem nechápe a neustále ji poučuje, jak by měla postupovat. Je s tím už docela otravná.

Dana ji nechává, protože sama si musela přijít na to, že to, co se děje na Vysočině, je třeba vyřešit na Vysočině. A ani s problémem s pervitinem jim nejspíš pražské protidrogové oddělení moc nepomůže.

Malý prostor v epizodě dostala i sympatická pumpařka Julie Maxová (Martina Jindrová) a ostřílený detektiv Petr Bach (Martin Hofmann). Hercům Michalovi Suchánkovi a Patrikovi Děrgelovi se opět kamera úspěšně vyhýbala, a tak si jich v nejnovější epizodě moc neužijete.

Ač jde o případ dvojnásobné vraždy, mrtvol se bát nemusíte. Lesy plné zvěře se o těla dobře postaraly. Kdyby byla divoká prasata důkladnější, ani by nebylo co vyšetřovat. Ale jedna ruka zůstala v lese.

 

Zdroj:

  • autorský článek
Zdroj článku:
  • autorský článek