Odznak Vysočina (5): Michal Dlouhý si zase po čase zahrál padoucha

Odznak Vysočina (5): Michal Dlouhý si zase po čase zahrál padoucha
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový díl seriálu z malebné Vysočiny měl tentokrát o trochu větší akčnost, ale tímto tempem se nejspíš už rozjet nestihne. Konečně se také více ukázal sympaťák Martin Hofmann, kterému role policisty hodně sedne, ale bohužel je stále v seriálu upozaděný.

Děj se bude zabývat smrtí vojenského veterána a podezření padne na jeho kamarády, se kterými popíjel na chatě uprostřed lesů. Něco se ale zvrtlo, a přestože vysloužilí vojáci vypadají, že je služba ve válce sblížila, jádrem problému budou peníze. Podezřelým bude i muž bydlící nedaleko, který má s jedním vojákem nevyřízené účty.

Do vyšetřování se kromě dvou „věčně zasněných“ policistek (Dana Veselá a Kateřina Vlčková) tentokrát více zapojí i zbytek týmu, hlavně Petr Bach a služebně nejmladší Vašek Kocián. Vaška si zahrál Patrik Děrgel (32), který si odskočil z ateliérů, kde natáčí Ordinaci v růžové zahradě 2 (hraje syna primáře Máry), provětrat plíce na Vysočinu. Herec už má s krimi žánrem zkušenosti, protože si zahrál vyšetřovatele v seriálu V.I.P. vraždy.

Konečně také dostala větší prostor zajímavá začínající seriálová herečka Martina Jindrová, která naštěstí není vůbec nudná. Martina byla původně nasměrovaná pouze na divadlo, ale vzhledem k nejisté a pro divadla nepříjemné době, se rozhodla zkusit to v televizi a vyšlo jí to. Její seriálová postava je Jůlie Maxová, která vyrůstala v dětském domově a její rodiče zemřeli za podivných okolností, které hodně dávno vyšetřovala Dana Veselá. Škoda, že je seriál tak krátký, protože právě její postava by mohla projít zajímavým vývojem.

A jak už bylo zmíněno, v epizodní roli darebáka se představí Michal Dlouhý. Se svým obličejem slušňáka většinou v záporných rolích působí trochu komicky. Ani v tomto případě ovšem nemohl ukázat, že zvládne opravdového nebezpečného zločince i s prohnaným výrazem. Po celou dobu byl ze skupiny bývalých vojáků nejsympatičtější.

Jak to všechno s mrtvolou nalezenou v řece bude, to můžete vidět už ve čtvrtek.

 

Zdroj:

  • autorský článek