Michal Suchánek a jeho zmařený potenciál v seriálu Odznak Vysočina

Michal Suchánek a jeho zmařený potenciál v seriálu Odznak Vysočina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Právě v této době je nejčerstvějším projektem herce Michala Suchánka role detektiva Karla Šmída v seriálu Odznak Vysočina. Postava, na kterou se diváci těšili, nakonec zůstává v pozadí a očekávaná akce v podání dua Suchánek–Hofman se nedostavila.

Není až tak běžné vidět tohoto herce ve vážné roli, a přestože se určitě snažil, moc mu role nesedí a strohý a nudný scénář mu nedovolí moc vyniknout.

Celý seriál Odznak Vysočina se neuvedl moc dobře a ani Suchánek a Hofman to nezachránili. Diváci se sice ve velkém počtu nahrnuli k obrazovkám v očekávání podívané, která bude alespoň na úrovni Policie Modrava, ale už po první reklamě úvodní epizody přepínali na jiný program.

Ti, kdo seriálu dali šanci, nakonec zjistili, že to není úplný propadák, ale už i český divák si zvykl u krimi na větší akčnost (Specialisté, Polda, Případy 1. oddělení). Slavné to není ani s hudebním doprovodem. Jediné, co je v seriálu v pořádku, je krajina.

Michal Suchánek v roli policisty, který pověsil na hřebík kariéru doktora, by si zasloužil více prostoru. Přece jen se mu občas povede i v napínavé situaci „zaperlit“, ale těch okamžiků je v seriálu málo.

Režisérská dvojice Pavel Soukup a Andy Fehu asi dostali za úkol protěžovat ženskou dvojici, ale tady to je na úkor atraktivnosti celé série.

Suchánek je populární a před kamerou se pohybuje od 4 let. To už je přes půl století zkušeností. Za tu dobu prošel i celou řadou seriálů, takže rozhodně ví, co divák chce. Jenže místo oblíbeného „Suchoně“ se vše točí kolem dvou policistek, které vypadají, že si každým okamžikem začnou vyměňovat recept na bábovku. V horším případě uprostřed akce usnou. Stejně jako diváci u obrazovek.

Krimi se u nás těší už historicky velké oblibě. Přestože asi nikdo nečekal, že se holky budou prohánět po Vysočině jako Bodie s Doylem, malý náboj by si postavy policistky Kateřiny Vlčkové a kriminalistky Dany Veselé rozhodně zasloužily.

Obě dámy jsou prostě nudné a seriálu chybí pár zajímavých vedlejších linek, které by nebyly jen o práci. Působí to, jako by hlavní ženské role byly napsány podle nějaké příručky, jak má žena působit neutrálně v policejním týmu podle předpisů EU a někam se vytratila obyčejná lidskost a ženskost.

 

Zdroj:

  • autorský text