Co vás čeká dnes večer v Ulici? Lumír se neopije s Tondou, ale s Kateřinou

Co vás čeká dnes večer v Ulici? Lumír se neopije s Tondou, ale s Kateřinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vítek se odmítá smířit s Bářiným rozhodnutím zanechat studia a rozhodne se spolčit s Frantou. Lumír se těší na flám s Tondou, ale jeho večer nakonec dopadne úplně jinak, než si plánoval. Karla se chová chladně vůči Jakubovi, zatímco před Kryštofem naopak pookřeje.

Vítek žádá Frantu, aby domluvil Báře

Vítek se v hospodě sejde s Frantou. Chce ho zlanařit na svou stranu a přesvědčit, aby zatlačil na Báru. Společnými silami by ji přece měli přimět, aby dostala rozum a vrátila se do školy, nebo ne? Stáž v Belgii je prestižní a neopakovatelná příležitost, které se nelze jen tak vzdát! Franta však nehodlá Báru do ničeho nutit.

Věří, že jeho přítelkyně ví, co dělá. Nejedná se o momentální rozmar, ale rozhodnutí, k němuž se odhodlávala dlouho – také ze strachu z toho, jak bude právě Vítek reagovat. Franta za ní stojí, a i když jde o radikální krok, nemyslí si, že by byl nutně špatný. Vítek je tak ve svém boji sám, jelikož Iva se staví na stranu Báry.

Dcera za ní totiž v pátek přijde do práce s nešťastným výrazem a pochybnostmi o společném bydlení. Protože zatím nemá kde být, poprosila rodiče, jestli by nemohla zůstat u nich. Teď jí to připadá nevhodné. Svěří se mámě, že byla během stáže skutečně nešťastná, dokonce ani nemohla spát a jednou zvracela.

Iva tak její rozhodnutí přijme lépe než Vítek. Je koneckonců ráda, že má dceru zpátky, už se jí po ní stýskalo.

Lumír stráví večer v hospodě s Kateřinou

Protože Ingrid musí neodkladně do Málkova, požádala Vilmu, aby přes noc pohlídala Lexíka místo ní. Mámuška se díky tomu dozvěděla, že Lumír hodlá přespat u Jarušky. Pochopitelně má radost z toho, jak vážně a slibně se jeho nový vztah vyvíjí.

Lumča už tolik nadšený není, zvlášť poté, co mu Tonda oznámí, že z jejich vytouženého flámu sešlo.

Má totiž průšvih u Mirky, která odmítla odjet na víkend na chatu a rozhodla se zůstat doma a ohlídat si ho. Lumírovi nezbývá než se vrátit domů, zároveň ovšem nechce přiznávat, že si rande s Jaruškou vymyslel. Proto vytáhne spacák a ustele si dole v kanceláři, kde ho ale nachytá Mário.

Mário - Jiří Kniha, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Lumír se vytasí s výmluvou, že chtěl spacák pouze provětrat, a předstírá, že opravdu odchází za Jaruškou. Skončí v hospodě, kde Kateřinu poprosí o volný pokoj v penzionu. Vysvětlí to tím, že Ingrid přijelo příbuzenstvo.

Situace se vyvine zajímavě, když po zavíračce zůstanou Lumír a Kateřina v hospodě sami, popíjejí, smějí se a vyprávějí si o zkušenostech se seznamkami. Při té příležitosti se docela sblíží.

Když nechce Karla za Jakubem, musí Jakub za Karlou

Karla od pondělí nebere Jakubovi telefon. Ještě pořád se na něj zlobí za to, že šel s Kryštofem na pivo, ačkoli ho důrazně žádala, aby to nedělal. Když ji nemohl kontaktovat telefonicky, našel si Štěpánek jinou cestu. Přímo u Karly doma se sešel s Věrkou, údajně kvůli lekci tvůrčího psaní. Hlavně ale chtěl vidět Karlu.

Ta ho odbude s tím, že by si rozhodně měli vyjasnit pár věcí, ne však tady a teď. Domluví se, že se sejdou po víkendu. Ještě téhož večera bude Karla velice přítulná k Márovi. Zatímco v předchozích dnech se mu vyhýbala a vymlouvala se na bolesti břicha, teď ho vášnivě líbá, jako by se nic nestalo.

 

Zdroje:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text