Bára se vrátí do Ulice, proč to Vítka netěší?

Bára se vrátí do Ulice, proč to Vítka netěší?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Bára objeví v Praze, aniž by na to předem kohokoli upozornila, její rodina je mírně řečeno v šoku. Obzvláště Iva začne vyvádět a spekulovat, jaké důvody dceru asi vedly k návratu – že by těhotenství s Frantou? Ale kdepak! Bára si pro rodiče připravila možná ještě překvapivější zprávu…

Bára přerušila stáž! Co ji k tomu vedlo?

Už ve čtvrtek 24. března se diváci při rodinné večeři u Klímových dozví, že Bára přerušila stáž v Belgii a odešla ze školy, kde studovala fotografii. Focení už jí totiž nepřináší radost, ba právě naopak! Celý půlrok se trápila jako nejméně nadaná studentka ze všech.

Představa dalších seminářů mezi úspěšnějšími studenty ji dokonce začala natolik děsit, že v noci ani nespala, zvracela a prakticky při každém telefonátu před Frantou brečela. S těmito podrobnostmi se zatím dokáže svěřit pouze mámě, a to následujícího dne, když se dočasně nastěhuje k rodičům.

Vítek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vítek zuří! Proč ho Bářin odchod ze školy naštval?

Iva tak přijme Bářino rozhodnutí vstřícněji než Vítek, jenž si prostřednictvím dcery plnil vlastní sny o hvězdné kariéře fotografa. Zastává neochvějný názor, že focení je Bářinou vášní a že odejít ze školy by byla ta největší hloupost, jaké se dívka může dopustit.

Podle něj Bára zahazuje roky vzdělání a životní šanci v prestižním oboru. Iva nestačí zírat – skutečně tohle říká právě on, který udělal přesně to samé, když odešel z banky a začal pracovat jako obyčejný zedník?

Copak nevidí, že Bára se trápí stejně, jako se on trápil na pobočce, než ji s úlevou opustil?

Ne, to byla podle Vítka úplně jiná situace! Zdá se, že ho Bářiny argumenty a pocity vůbec nezajímají. Vidí za tím vším jen chvilkový rozmar, malou překážku na cestě, před níž Bára hloupě uhýbá. Vrcholem všeho je, že se Vítek pokusí zatlačit i na Frantu, aby mu pomohl přivést dceru k rozumu.

Franta ale věří, že Bára ví, co dělá. 

Ustoupí nakonec Vítek? Pochopí, jak hrozně se Bára na stáži cítila? Nebo si bude dál prosazovat svou?

 

Zdroje:

  • autorský text